DFS-handballer Pascal Lucassen: ‘Houten wordt de grootste concurrent’

15 december 2017 | Van onze AS-redactie

Handbal Houten en Hellas zijn na de dertiende speelronde voor de handballers van DFS Arnhem nog de enige twee concurrenten in de strijd om twee plaatsen in de nacompetitie, waarin gestreden zal worden om twee plekken in de BENE-League. DFS rekende vorige week zelf af met E&O (31-30) en ook voor Tachos lijkt het na de thuisnederlaag tegen Hellas vrijwel onmogelijk zich nog in de strijd om de twee hoogste posities in de eredivisie te mengen.

“Houten gaat onze grootste concurrent worden”, zei Pascal Lucassen na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen E&O. “Houten heeft in Rick Louw een hele goede trainer en de ploeg beschikt over goede spelers. Ik vind dat Hellas ook een goede ploeg heeft, maar ik sla Houten net ietsje hoger aan.”
Houten gaat na de dertiende speelronde met 21 punten aan de leiding, Hellas (20 punten) en DFS (19 punten) zijn de directe achtervolgers. Voor Tachos (16 punten), BFC (15) en E&O (14) lijkt de achterstand te groot om nog een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.

Zondag gaat DFS Arnhem in Geleen op bezoek bij Lions 2. Een gevaarlijke ploeg die zo nu en dan voor een verrassing zorgt in de eredivisie. “Wij staan op een positie dat je moet winnen”, legt Lucassen uit. “Want dat doen Houten en Hellas ook. Voor ons gold dat natuurlijk ook al voor de wedstrijd tegen E&O en voor die ploeg stond er nog veel meer op het spel. Normaal gesproken haalt E&O ons niet meer in.”
Dat tot zaterdag meer ploegen meestreden om de hoogste posities, kwam voor Lucassen niet als een verrassing. “Veel ploegen hebben zich versterkt en zeker van Houten en Hellas had ik verwacht dat ze in de top mee zouden doen.”

Punten morsen kan fataal zijn en dat overkwam DFS afgelopen zaterdag ook bijna. In de thuiswedstrijd tegen E&O had de ploeg van trainer Osvaldo Gomes een hele stroeve start. Na een 1-4 achterstand trokken de gastheren de stand nog wel een keer gelijk (7-7), maar na 23 minuten keek DFS toch weer tegen een achterstand aan (9-13). Bij rust was de schade bijna gerepareerd: 16-17.
Na de pauze nam DFS in de 44e minuut voor het eerst een voorsprong (23-22), maar het duel met E&O bleef tot het einde spannend. Veertien seconden voor het slotsignaal kwamen de bezoekers langszij (30-30), waarna Lucassen na een Arnhemse time-out twee seconden voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening nam: 31-30.
De zege was zwaarbevochten, beaamde Lucassen. “We hebben er had voor moeten werken, maar daar is niets mis mee. Leuk handballen is mooi, maar daar pak je nog geen punten mee. En daar gaat het nu om.”
Robin Schoenaker (foto links) was tegen E&O topscorer bij DFS Arnhem. Hij scoorde acht keer, waarvan zevenmaal na de pauze. 

Zaterdag 9 december 2017
DFS Arnhem – E&O 31-30 (16-17).
Doelpunten DFS Arnhem: Robin Schoenaker 8, Thijs Geurds 7, Pascal Lucassen 6, Peter Schoenaker 3, Brandon van Londen 3, Ruben de Bok 2, Toine Bartholomeus 1, Sofiane Rhouma 1.

* Foto rechtsmidden: Pascal Lucassen, hier in actie tegen Hellas, ziet Handbal Houten als de grootste concurrent van DFS. (Foto: John Voermans)
* Ook de portretfoto van Robin Schoenaker is gemaakt door John Voermans.

Zaalhandbal
     
Uitslagen      
Eredivisie mannen
     
Zaterdag 9 december      
     
DFS Arnhem  E&O 31 – 30
Handbal Houten  Handbal Venlo          31 – 26
Tachos  Hellas 23 – 24
Handbal Rotterdam  Lions 2 28 – 34
BFC  Aristos    28 – 21
Zondag 10 december      
Aalsmeer 2  Bevo/HC 2    27- 20
   
Stand  
Handbal Houten 13 – 21
Hellas 13 – 20
DFS Arnhem 13 – 19
Tachos 13 – 16
BFC 13 – 15
E&O 13 – 14
Lions 2 13 – 13
Bevo/HC 2 13 – 10
Aalsmeer 2 13 – 9
Aristos 13 – 7
Handbal Venlo 13 – 7
Handbal Rotterdam 13 – 5

     
Programma      
Zaterdag 16 december
     
Handbal Venlo  Aristos          
E&O  BFC  
Handbal Houten  Tachos  
Hellas  Aalsmeer 2  
Zondag 17 december      
Lions 2
 DFS Arnhem (14.30 uur, sporthal Glanerbrook, Geleen)  
Bevo/HC 2  Handbal Rotterdam