DFS Arnhem sneuvelt in beker

21 februari 2018 | Van onze AS-redactie

Voor de handballers van DFS Arnhem zit het toernooi om de landelijke beker er al op. De ploeg van trainer Osvaldo Gomes verloor in de achtste finale van Hellas, in de eredivisie de belangrijkste concurrent om de tweede plaats. In Den Haag ging DFS dinsdagavond met 34-27 onderuit.

Op basis van de resultaten van vorig seizoen in de competitie was DFS Arnhem direct geplaatst voor de achtste finale. Het bekeravontuur duurde derhalve slechts een ronde. Een doordeweeks treffen in Den Haag, met een vertrek om vier uur ’s middags en een geïmproviseerd avondmaal, is natuurlijk verre van ideaal. “Maar als je helemaal uit Arnhem komt en je bent er toch, wil je wel winnen”, zei Gomes, die echter het heilige vuur bij zijn spelers niet had kunnen ontdekken.
Gomes hield zelf Robin Schoenaker aan de kant. De linker opbouwer kampt met enkelklachten en werd gespaard.

DFS nam in de openingsfase nog wel een 2-4 voorsprong, maar daarna trok Hellas het duel naar zich toe. Via 10-7 en 13-9  leidde de thuisploeg bij rust al met 17-12. Na de hervatting kwam DFS nog wel een keer terug tot drie treffers, maar de zege van Hellas kwam nooit in gevaar. Via 29-23 en 31-26 stond na zestig minuten een 34-27 eindstand op het bord.

In de strijd om de landelijke beker viel dinsdagavond een grote verrassing te noteren. BFC, de nummer zeven van de eredivisie, versloeg in eigen huis Quintus, dat uitkomt in de BENE-League na twee verlengingen met 35-34. Na een 24-24 eindstand was er ook na de eerste verlenging van tien minuten nog geen winnaar (28-28), maar in de tweede verlenging trok BFC aan het langste eind.

DFS Arnhem kan zich volledig gaan richten op de competitie. De ploeg van trainer Osvaldo Gomes moet de tweede plaats verdedigen om zich te plaatsen voor de play-offs om twee plekken in de BENE-league. DFS Arnhem heeft een punt voorsprong op Hellas en twee op E&O en Tachos. Er staan nog drie speelrondes op het programma.

Doelpunten DFS Arnhem: Pascal Lucassen 5, Thijs Geurds (foto rechts) 5, Ruben de Bok 4, Toine Bartholomeus 4, Peter Schoenaker 4, Sofiane Rhouma 3, David Petit 1, Brandon van Londen 1. 

* Foto rechtsboven: Doelman Ruben Moerkerk, hier in actie tegen Aalsmeer 2, afgelopen zaterdag. (Foto: John Voermans)

Landelijke NHV-Beker
Achtste finales
Uitslagen dinsdag 20 februari
Hellas – DFS Arnhem             34-27
Lions – E&O                             30-24
Ha-Stu – Volendam                14-35
BFC – Quintus                         35-34 (n.v.)
Programma
Woensdag 21 februari
Unitas – Aalsmeer
Aalsmeer 3 – Lions 2
Donderdag 22 februari
Aalsmeer 2 – Hurry Up
Woensdag 28 februari
Tachos – Bevo