DFS Arnhem pakt met zege bij Aalsmeer 2 de draad weer op

8 november 2017 | Van onze AS-redactie

Met een overwinning, een gelijkspel en twee nederlagen was de maand oktober niet al te succesvol voor de handballers van DFS Arnhem. De eredivisionist hoopt in november weer een goede serie neer te zetten. Bij Aalsmeer 2 zette de ploeg van trainer Osvaldo Gomes afgelopen zondag een eerste stap. DFS Arnhem won met 27-35.

De eerste vier competitieduels leverden DFS acht punten en de koppositie in de eredivisie op. De onnodige thuisnederlaag tegen Hellas (29-30) op 7 oktober liet zijn sporen na, want ook bij Houten kwam de Arnhemse ploeg een week later niet tot winst. Met een punt in een uitwedstrijd bij een van de betere ploegen in de eredivisie viel echter te leven. Het daaropvolgende verlies in eigen hal tegen Tachos (25-30) was echter van een andere orde.
Trainer Osvaldo Gomes (foto) sprak na afloop toen terecht van ‘een dipje’. “We zijn na de nederlaag tegen Hellas iets van onze onoverwinnelijkheid kwijtgeraakt”, zegt Gomes. “En na het verlies tegen Tachos begonnen we in feite weer opnieuw, want vijf ploegen stonden ineens weer bij elkaar.”
Door de mindere reeks was DFS ook de koppositie in de eredivisie kwijtgeraakt. “Daarom moeten we voorkomen dat we in de volgende reeks wedstrijden nog meer averij oplopen”, zei Gomes na het duel met Tachos. “Als we tegen de op papier wat mindere ploegen de punten pakken, kan het er over een paar weken weer anders uitzien. Maar we mogen niemand onderschatten.”

Bij Aalsmeer 2 begon DFS zondagmiddag nog wat stroef. “In de eerste helft ontbrak het nog wat aan vertrouwen. We hadden al uit kunnen lopen, maar deden dat niet. Er zat wat angst in de ploeg, we waren minder zeker.”
De Arnhemmers gingen niettemin met een 13-14 voorsprong rusten. Gomes: “Toen we na de pauze uitliepen naar een verschil van vier goals, lukte alles weer. Het benutten van de kansen had nog wel wat beter gekund, want we hadden er veertig kunnen maken. Maar 27-35 is een prima uitslag.”
Bij DFS behoorde Toine Bartholomeus (foto) tot de uitblinkers. De van Sittardia overgekomen speler kreeg van Gomes de kans als linker hoekspeler. Die greep Bartholomeus met beide handen aan, want de Limburger scoorde zes keer. Tot tevredenheid van Gomes. “Toine heeft het naar behoren gedaan.”
Na drie duels zonder zege moet de overwinning op Aalsmeer 2 het begin zijn van een mooie reeks. Gomes: “Als we de komende drie wedstrijden in de heenronde in winst omzetten, staan we waarschijnlijk weer bij de eerste twee en daar willen we graag eindigen. Maar het het is zeker niet zo dat we dat wel even doen. We zullen er hard voor moeten vechten.”
DFS Arnhem speelt zaterdag 11 november in sporthal Elderveld tegen Handbal Rotterdam. In de heenronde volgen dan nog het thuisduel met Handbal Venlo (18 november) en de uitwedstrijd tegen BFC (25 november).

Aalsmeer 2 – DFS Arnhem 27-35 (13-14).
Doelpunten
DFS Arnhem: Robin Schoenaker 8, Thijs Geurds 7, Toine  Bartholomeus 6, Gijs Hoeve 5, Peter Schoenaker 3, Pascal Lucassen 2, Brandon van Londen 2, Sofiane Rhouma 2.

* De portretfoto ’s zijn gemaakt door John Voermans.

 

Zaalhandbal
     
Uitslagen      
Eredivisie      
Zondag 5 november      
     
Aalsmeer 2  DFS Arnhem           27 – 35
Bevo/HC 2  Lions 2 33 – 25
Zaterdag 4 november      
BFC  Tachos 25 – 30
Rottterdam Handbal  Handbal Venlo 25 – 28
Handbal Houten  Aristos 28 – 17
Hellas  E&O 26-25
Zondag 22 oktober      
Lions 2  Handbal Venlo 30 – 20
Zaterdag 21 oktober      
DFS Arnhem  Tachos 20 – 25
Aristos  Hellas 28 – 30
Rottterdam Handbal  Aalsmeer 2 34 – 24
BFC  Handbal Houten 16 – 26
E&O  Bevo/HC 2 33 – 22
   
Stand  
Handbal Houten 8 – 12
Hellas 8 – 12
DFS Arnhem 8 – 11
E&O 8 – 10
Tachos 8 – 10
Lions 2 8 – 9
Handbal Venlo 8 – 6
Bevo/HC 2 8 – 6
Handbal Rotterdam 8 – 5
Aristos 8 – 5
Aalsmeer 2 8 – 5
BFC 8 – 5

     
Programma      
Zaterdag 11 november      
DFS Arnhem  Handbal Rotterdam (20.45 uur, sporthal Elderveld)  
E&O  Handbal Houten  
Handbal Venlo  Bevo/HC 2  
Aristos  Tachos  
BFC    Aalsmeer 2  
Zondag 12 november
     
Lions 2  Hellas