DFS Arnhem ligt op schema

3 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

“Ik weet niet of wij de beste ploeg hebben, maar we hebben wel de beste start.” Tegen die stelling van trainer Osvaldo Gomes van DFS Arnhem viel niets in te brengen. Na vier wedstrijden heeft de Arnhemse handbalploeg nog de maximale score van acht punten en hebben de achtervolgers Handbal Houten, BFC en Lions 2 al drie punten gemorst. Zaterdag wonnen de mannen van DFS in Panningen ook hun vierde duel in dit nog prille eredivisieseizoen tegen Bevo/HC 2: 29-35.

Onder aanvoering van uitblinker Thijs Geurds (foto rechts), die uit twaalf doelpogingen elf keer raak schoot, klaarde DFS Arnhem zondag de klus in Panningen. De Arnhemse ploeg begon het duel zonder Robin en Peter Schoenaker, die beiden door een lichte enkelblessure pas in de laatste twintig minuten in actie kwamen. David Petit (nog geblesseerd) en Stanley Santos (geschorst) waren niet van de partij.
DFS begon uiterst geconcentreerd aan het duel en liep via 2-7 uit naar een 3-9 voorsprong. Bij rust was het verschil gegroeid naar zeven treffers: 11-18. Gomes: “Het verschil was dus al snel gemaakt en daarna is het ook geen moment meer spannend geweest.” De coach van DFS was over een groot deel van de tweede helft wat minder tevreden. “Bevo ging in balbezit zonder keeper spelen en had in het veld op dat moment dus een overtal. Daar hadden we wat slimmer mee om moeten gaan, maar dit was de eerste tegenstander die dit deed. We hielden in waar we iets meer gas hadden moeten geven.” 
Gomes had niet gedacht dat zijn ploeg na vier duels al een voorsprong van drie punten zou hebben op de concurrentie. “Je rekent er eigenlijk op dat er na zo weinig wedstrijden nog minimaal een ploeg op gelijke hoogte staat. Wij doen nog even niet mee aan het weggeven van punten en dus gaat het prima zo.”

DFS Arnhem wil bij de eerste twee eindigen om zo een plek in de nacompetitie om promotie naar de BENE-League veilig te stellen. Met de Nederlandse nummers vijf en zes uit de BENE-League wordt dan in een hele competitie gestreden om twee plaatsen in die prestigieuze Nederlands-Belgische competitie voor het seizoen 2018-2019.

DFS Arnhem krijgt zaterdag bezoek van Hellas, dat dit seizoen thuis twee keer won, maar op vreemde bodem bij Handbal Houten en Aalsmeer 2 tegen nederlagen opliep. DFS Arnhem – Hellas wordt gespeeld in sporthal Elderveld en begint om 20.45 uur.

Bevo/HC 2 – DFS Arnhem 29-35 (11-18).
Scores:
Thijs Geurds 11, Ruben de Bok 4, Pascal Lucassen 4, Brandon van Londen 3 (foto), Dani Blom 3, Gijs Hoeve 3, Peter Schoenaker 2, Robin Schoenaker 2, Sofiane Rhouma 2, Peter Kwant 1.

 

* Foto geheel boven: De selectie van DFS Arnhem (Foto: John Voermans)
* Ook de portetfoto ’s zijn gemaakt door John Voermans.

Zaalhandbal
     
Eredivisie      
Zaterdag 30 september 
     
E&O  Aristos             31 – 21
Handbal Venlo  Tachos 29 – 20
Handbal Houten    Aalsmeer 2 25 – 25
Hellas  Rotterdam Handbal 35 – 28
Zondag 1 oktober      
Bevo/HC –    DFS Arnhem 29 – 35
Lions 2    BFC 26 – 21
   
Stand  
DFS Arnhem 4 – 8
Lions 2 4 – 5
Handbal Houten 4 – 5
BFC 4 – 5
E&O 4 – 4
Hellas 4 – 4
Tachos 4 – 4
Aristos 4 – 3
Aalsmeer 2 4 – 3
Handbal Rotterdam 4 – 3
Handbal Venlo 4 – 2
Bevo/HC 2 4 – 2

     
Programma      
Zaterdag 7 oktober      
DFS Arnhem  Hellas (20.45 uur, sporthal Elderveld)  
E&O  Handbal Venlo  
Rotterdam Handbal      Handbal Houten  
BFC  Bevo/HC 2    
Aristos    Lions 2  
Zondag 8 oktober
     
Aristos  Tachos