DFS Arnhem kijkt al vooruit

23 maart 2019 | Van onze AS-redactie

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie zit erop. De handballers van DFS Arnhem wonnen in sporthal Rijkerswoerd met 30-20 van Aalsmeer 2. Het was de derde zege op rij voor de ploeg van trainer Fred Michielsen, waardoor waardoor DFS Arnhem als vierde eindigde in de eredivisie.

De nummers drie tot en met tien in de eredivisie spelen echter nog een nacompetitie om de uiteindelijke rangorde te bepalen. In dit niemendalletje komt DFS zaterdag 23 maart uit tegen Volendam 2. Op zaterdag 6 april is de return. In deze ‘Runner Up-competitie’, afgewerkt volgens het knock-outsysteem, komen alle acht ploegen nog zes keer in actie (zie schema onder).

Fred Michielsen

DFS Arnhem wilde meestrijden om de eerste twee plaatsen, maar de ploeg bleek te wisselvallig. “We waren niet constant genoeg om top twee te kunnen spelen”, constateerde trainer Fred Michielsen na de wel overtuigende zege op Aalsmeer 2.
DFS nam al snel een 7-3 voorsprong en bouwde die gestaag uit. Via 12-7 stond er bij rust een 17-10 stand op het bord. “De concentratie werd na rust wat minder. Het ging ook te gemakkelijk”, zei Michielsen. “Maar over de gehele linie heeft iedereen een goede wedstrijd gespeeld.”

In de komende duels in de nacompetitie kijkt Michielsen ook al naar volgend seizoen. Jonge talenten krijgen de kans om hun kwaliteiten te tonen. “We zijn benieuwd hoe ze het oppakken”, aldus Michielsen, die komend seizoen Paul van Noesel als assistent-trainer naast zich krijgt. De oud-speler van AHV Swift is nu coach van de A-junioren van DFS. Van Noesel neemt de plek over van Pascal Lucassen, die hersteld is van een kruisbandblessure en volgend seizoen weer deel uit maakt van de selectie.
Hoe de selectie er in het nieuwe seizoen uit gaat seizoen, is nog niet helemaal duidelijk. “Elk jaar wordt er op jongens van ons gejaagd, maar ik hoop dat ook de spelers die twijfelen uiteindelijk de keuze maken om bij DFS te blijven”, vertelde de coach van de Arnhemse eredivisionist. “Eind maart hebben we een teambespreking en in de eerste week van april zal er meer duidelijk zijn.”

Brandon van Londen

Tegenslag was er deze week ook nog. Op de training brak Brandon van Londen woensdag zijn enkel. Dat gebeurde bij het neerkomen na een doelpoging. Van Londen was net weer in training, nadat hij half januari zijn onderarm had gebroken. De handballer komt dit seizoen niet meer in actie.

DFS Arnhem – Aalsmeer 2 30-20 (17-10).

* Foto geheel boven: Stanley santos van DFS arnhem wordt stevig aangepakt door een verdediger van Aalsmeer 2 (Foto: John Voermans)
* Ook bovenstaande en onderstaande foto ’s zijn gemaakt door John Voermans.

EREDIVISIE
UITSLAGEN
Zaterdag 16 maart
DFS Arnhem – Aalsmeer 2 30-20
Houten – Tachos 29-31
BFC – E en O 21 -18
Aristos – Volendam 2 26-26
Hellas – Bevo/HC 2 28-25
Lions 2 – Quintus 2 35-26

Eindstand
Houten 22-40
Hellas 22-37
Lions 2 22-27
DFS Arnhem 22-26
BFC 22-25
E en O 22-22
Aalsmeer 2 22-20
Tachos 22-17
Volendam 2 22-17
Quintus 2 22-14
Bevo/HC 2 22-14
Aristos 22-1

Programma Runner Up competitie om de plaatsten 3 tot en met 10
Eerste ronde

Zaterdag 23 maart
(A) Quintus 2 – Lions 2
(B) Volendam 2 – DFS Arnhem (20.45 uur)
(C) Tachos – BFC
Zondag 24 maart
(D) Aalsmeer 2 – E en O
Returns op 6 en 7 april

Tweede ronde
Zaterdag 20 april

(E) Winnaar A – Winnaar D
(F) Winnaar B – Winnaar C
(G) Verliezer A – Verliezer D
(H) Verliezer B – Verliezer C
Returns op maandag 22 april

Derde ronde
11/12 mei

Om derde plaats: Winnaar E – Winnaar F
Om vijfde plaats: Verliezer E – Verliezer F
Om de zevende plaats: Winnaar G – Winnaar H
om de negende plaats: Verliezer G – Verliezer H
Returns op 18/19 mei

Tom Voermans (10) breekt door de defensie van Aalsmeer 2. Ploeggenoot Toine bartholomeus probeert de weg vrij te maken,
Sofiane Rhouma op weg naar een treffer.
Thijs Geurds wordt zwaar belaagd, maar is niet af te stoppen.