DFS Arnhem houdt hoop

28 april 2018 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem zijn nog steeds in de race voor een plek in de BENE-League. Dat dankt de ploeg van trainer Osvaldo Gomes aan de overtuigende 30-18 overwinning op Houten, vorige week zaterdag. Ruben de Bok was in dat duel met veertien doelpunten de grote man. Met nog twee speelrondes in de play-offs voor de boeg heeft DFS een punt achterstand op concurrent Quintus.

Ervan uitgaande dat DFS zelf niet voor een stunt kan zorgen in de uitwedstrijd tegen het sterke Hurry Up, vanavond (zaterdag 28 april) in Zwartemeer, heeft de Arnhemse ploeg de hulp nodig van Houten. Die ploeg, als nummer laatst in de play-off-poule al kansloos voor plaatsing in de BENE-League, moet dan in eigen hal winnen van Quintus. In dat geval blijft de achterstand van DFS op de ploeg uit Kwintsheul één punt. In de laatste speelronde, op zaterdag 5 mei, heeft DFS het dan nog in eigen hand om Quintus in het onderlinge duel op de ranglijst te passeren. Eindigen DFS en Quintus in puntenaantal gelijk, dan telt het doelsaldo. Dat is nu in het voordeel van de ploeg uit Kwintsheul.

“Het blijft zonde dat we in de uitwedstrijd bij Houten een punt hebben verspeeld”, zei Gomes (foto links). “Maar in de thuiswedstrijd tegen Houten hebben we laten zien dat we geleerd hebben van de andere wedstrijden van dit seizoen tegen Houten. We wilden ook per se een keer van ze winnen.”

Dat straalde DFS ook uit. Zonder Pascal Luccassen (gescheurde kruisband) en Robin Schoenaker (enkelblessure) gooide DFS vanaf de eerste minuut heel veel energie in de wedstrijd. Tot 5-4 kon Houten bijblijven, daarna liep de thuisploeg steeds verder uit. Via 9-4 leidde DFS bij rust met 14-8. Ruben de Bok (8 treffers) en Thijs Geurds (5 goals) zorgden voor bijna de gehele Arnhemse productie. De andere treffer kwam op naam van Peter Schoenaker. 

Na de pauze gaf DFS, met ook een voortreffelijk keepende Ruben Moerkerk onder de lat,  de bezoekers geen kans om terug te komen in de wedstrijd. De ontembare Ruben de Bok zorgde er met vier treffers en een assist (doelpunt Peter Schoenaker) voor dat het duel zes minuten na rust bij 19-10 al was gespeeld. Brandon van Londen scoorde ook nog drie keer voor de thuisploeg. Persoonlijk succes was er ook voor Imco Schiebergen (foto rechts, nummer 5), die, net vier seconden in het veld, al een treffer liet aantekenen (27-14). Stanley Santos scoorde de laatste Arnhemse treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 30-18.

DFS Arnhem – Handbal Houten 30-18 (14-8).
Doelpunten DFS: Ruben de Bok 14, Thijs Geurds 8, Peter Schoenaker 3, Brandon van Londen 3, Imco Schiebergen 1, Stanley Santos 1.

* Foto geheel boven: de topschutters Thijs Geurds en Ruben de Bok (geheel rechts) stappen uitgelaten van het veld. (Foto: John Voermans)
*ook de foto ’s onder de uitslagen en standen zijn van John Voermans.

 

PLAY-OFFS      
Uitslagen      
Zaterdag 24 maart      
Handbal Houten DFS Arnhem 28 – 28
Hurry Up Quintus 29 – 25
Zaterdag 31 maart      
DFS Arnhem   Hurry Up 25 – 37
Quintus Handbal Houten 36 – 21
Zaterdag 14 april      
Quintus DFS Arnhem 30 – 23
Hurry Up Handbal Houten 34 – 24
Zaterdag 21 april      
DFS Arnhem Handbal Houten 30 – 18
Quintus Hurry Up 24 – 37
       
Stand      
Hurry Up 4 – 8     (137 – 98)    +39
Quintus 4 – 4     (115 – 110)      +5
DFS Arnhem 4 – 3     (106 – 113)    – 7
Handbal Houten 4 – 1       (91 – 128)    – 37
     
Programma    
Zaterdag 28 april    
Hurry Up DFS Arnhem (20.00 uur)
Handbal Houten Quintus
Zaterdag 5 mei    
DFS Arnhem Quintus (20.45 uur)
Handbal Houten Hurry Up


Doelman Ruben Moerkerk keepte tegen Houten een uitstekende wedstrijd.


Ruben de Bok, topscorer met 14 treffers, was niet af te stoppen.


Thijs Geurds, op weg naar weer een doelpunt.


Stanley Santos bepaalde met zijn treffer de eindstand op 30-18.