Derde zege op rij handballers ESCA

4 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van ESCA zijn in de hoofdklasse A nog zonder verliespunten. Zaterdagavond won de ploeg van trainer Michael de Blok in sporthal Valkenhuizen ook de derde wedstrijd. Tegen Donar werd het 28-25.

Trainer Michael de Blok kon geen beroep doen op Martijn Wely, Sander ten Velde (beiden werk) en de zieke Jasper Lammerting. Daarom was ‘good-old’ Guido Snijder van stal gehaald om het gehavende ESCA te completeren. Snijder liet zien hat handballen niet verleerd te zijn. “Hij gooide er een paar aardige ballen in”, zei de Blok, die ook zelf nog het veld in moest. De Blok: “Lex ten Velde verwoordde dat mooi. ‘Vroeger ging ik naar jullie kijken, nu moet ik met jullie spelen’, zo zei hij.”
ESCA stond tegen Donar de gehele wedstrijd op voorsprong, maar de gasten hadden wel degelijk indruk gemaakt op de Blok. “Een hele leuke ploeg. Snel, goede hoeken en een goede opbouw. Het is zeker een ploeg waar we in de toekomst rekening mee moeten houden.”
Bij rust leidde ESCA met 15-13. “Na de pauze kwam Donar in ondertal en liepen we een aantal goals uit”, vertelde De Blok. “Donar kwam nog eenmaal tot twee doelpunten, maar de zege is nooit in gevaar geweest. Verdedigend zat het met Daan Soumokil en Tim Vosselman ook goed in elkaar.”