Derde verlies Oost-Arnhem

23 november 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben ook hun derde wedstrijd in de Overgangsklasse A van de zaalcompetitie verloren. In Hoevelaken ging de geplaagde formatie met 21-18 onderuit bij Telstar.

Oost-Arnhem haalde in Hoevelaken niet het niveau van de afgelopen twee wedstrijden. Ook in die duels bleef de ploeg van Frans Kusters zonder punten, maar het veldpspel was toen uitstekend verzorgd. “We kwamen nu niet in ons spel”, vertelde teammanger Wesley ten Broek na afloop. “We waren te onrustig en ook in veel aanvallen te slordig. Het zat er gewoon niet in, want ook de strijdlijst en de sportieve agressiviteit van de vorige twee wedstrijden ontbraken.”
Volgens Ten Broek had Telstar heeft geen uitschieters in de ploeg, maar bleven de spelers wel voor elke bal strijden. “Door trainer Frans Kusters was dat vooraf ook gezegd, maar toch lieten wij ons de kaas van het brood eten.”
Tot aan de 25e minuut was er niets aan de hand (9-9), maar in de slotfase van de eerste helft liep Telstar ineens uit. Bij rust leidde de thuisploeg met 12-9.
Na de hervatting bleef Oost-Arnhem aanvankelijk in het spoor van Telstar. Na acht minuten was de achterstand 15-13 en kon het nog alle kanten op.  “Maar daarna braken de slechtste tien minuten van dit seizoen aan”, oordeelde Ten Broek. “Telstar kon heel makkelijk weglopen naar 21-14 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.”
Toen het al te laat was liet Oost-Arnhem zien dat het toch heel goed kan korfballen. “Telstar kwam in het laatste kwartier niet meer tot scoren. Wij maakten er nog vier, maar de achterstand was te groot geworden”, aldus Ten Broek. “Wij hebben nog te veel dalen in een wedstrijd en tegen een ploeg als Telstar mag dat eigenlijk niet gebeuren.” Rick Verdouw was met 7 treffers de beste schutter bij Oost-Arnhem.
Oost-Arnhem speelt op zaterdag 30 november in sporthal Valkenhuizen thuis tegen ODIK. Dat duel begint om 17.10 uur.

Uitslagen Overgangsklasse A
Amicitia – Victum            27-16
Heerenveen – SDO          15-26
ODIK – ASVD                   26-19
Telstar – Oost-Arnhem   21-18   

Stand
1. SDO                  3-6
2. Telstar              3-4
3. ODIK                 3-4
4. Amicitia            3-4
5. Heerenveen      3-4
6. ASVD                3-2
7. Oost-Arnhem   3-0
8. Victum              3-0