Derde titel voor Pastoors-Schimmel

21 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Arjan Pastoors en Kevin Schimmel zijn voor de derde keer op rij Nederlands tenniskampioen in het dubbelspel geworden. Het tweetal won zondag in de finale in Amstelveen met 7-6 4-6 6-3 van Bart de Gier en Jake Mak.

Ulftenaar Pastoors, lid van tv Beekhuizen, en Arnhemmer Schimmel, lid van de Manege Apeldoorn, maakten daarmee de verwachtingen alleszins waar. Het duo was als eerste geplaatst. Maar ze moesten er wel keihard voor vechten.
Het was net als in de halve finale, toen de twee zelfs een matchpoint overleefden, een uiterst spannende strijd. Arjan Pastoors: “Er zat bij ons heel veel spanning op, we wilden absoluut voor de derde keer winnen en er waren heel veel supporters uit Arnhem en Achterhoek. Maar we gingen niet goed van start en we begonnen er pas laat in de wedstrijd in te geloven. Dat was bij 3-3 in de derde set. Die ging aanvankelijk gelijk op, maar ik voelde toen gewoon dat we konden gaan breken. Dat gebeurde inderdaad en bij 5-3 kon ik set uitserveren. Toen kon het feest dus beginnen. Van de drie titels op rij was deze wel de mooiste, ook al door alles wat ik dit jaar heb meegemaakt (blessures en gezondheidsproblemen, red). En ook qua wedstrijden en niveau sprong deze er wel uit.”

Kevin Schimmel: “We hebben er inderdaad veel voor moeten doen. In de halve finale hadden we zelfs het nodige geluk. De finale was erg spannend, een echte dubbelspelwedstrijd, er werd weinig gebroken. En we moesten het opnemen tegen een erg goed koppel, De Gier en Mak zijn twee gelouterde eredivisiespelers. Ik heb er veel voldoening over, temeer omdat de omstandigheden voor ons niet ideaal waren. We hadden niet veel samen gespeeld, en Arjan heeft natuurlijk de nodige problemen gekend. Feest? Valt mee. We hebben met vrienden een hapje gegeten, dat was het. De zondagavond is niet echt geschikt om feest te vieren. Ik lig om elf uur op bed, en maandag weer vroeg op.”