Derde thuiszege voor Oost-Arnhem

8 december 2014 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft ook zijn derde thuiswedstrijd in de overgangsklasse C gewonnen. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen versloeg zaterdag in de eigen sporthal Valkenhuizen het Eindhovense Rust Roest met 26-24.

Voor aanvang van het duel deelden beide ploegen de derde plaats met 4 punten uit 4 wedstrijden. Een Arnhemse zege was dus noodzakelijk om nog enigszins in het spoor te blijven van de twee nog ongeslagen koplopers Tweemaal Zes en TOP.
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was alleen de slotfase van het duel Oost-Arnhem – Rust Roest spannend. De thuisploeg nam namelijk vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en de thuisploeg liep via 4-1 en 6-4 uit naar een 12-8 voorsprong bij rust.
Coach Ron Steenbergen liet zijn ploeg ‘achterverdedigen’ om zo de rappe vrouwen van Rust Roest niet in hun spel te laten komen. Bas Broenink kreeg de opdracht om zijn man vrij te laten en zodoende veel afvallende ballen te kunnen onderscheppen. “Dat is een risico, maar Ron en zijn spelers analyseren elke week de tegenstander en maken dan samen die keuze”, vertelde teammanager Wesley ten Broek van oost-Arnhem na afloop.
Na de hervatting vergrootte Oost-Arnhem de voorsprong al snel naar zes doelpunten. De thuisploeg bleef rustig haar aanvallen opzetten en handhaafde de verdedigende tactiek. Rust Roest kon daar weinig tegenover stellen, maar ook bij een achterstand van 22-15, tien minuten voor tijd, bleven de gasten wel strijden voor een beter resultaat.
Net als in de vorige thuiswedstrijd verslapte de concentratie bij Oost-Arnhem en werd het, geheel onnodig, nog een spannende slotfase. Binnen vijf minuten bracht Rust Roest het verschil terug tot 3 doelpunten, met nog vijf, zuivere, speelminuten te gaan.
Coach Ron Steenbergen vluchtte nog in een time-out om de rust in de ploeg te herstellen en ook de scherpte bij zijn spelers terug te brengen. Tot tweemaal toe kwamen de Eindhovenaren op een verschil van twee treffers, maar direct na die scores, herstelde Oost-Arnhem de oude marge. De 26-24 zege was uiteindelijk verdiend.
Oost-Arnhem staat in de overgangsklasse C met 6 punten uit 5 duels op een derde plaats. TOP en Tweemaal Zes zijn de koplopers met 10 uit 5.
Zaterdag gaat de Arnhemse ploeg op bezoek bij het nog puntloze Excelsior en Oost-Arnhem hoopt dan op de eerste zege op vreemde bodem.