Derde plaats voor winnend ESA A1

11 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

ESA A1 is door een 5-2 zege op Concordia Wehl A1 gestegen naar de derde plaats in de vierde divisie F. Koploper WSV A1, dat gelijkspeelde bij Juliana’31 A1 heeft 3 punten meer.

VIERDE DIVISIE F
ESA A1 – Concordia Wehl A1 5-2
ESA A1 was in de beginfase niet helemaal bij de les en kwam in de eerste vijf minuten twee keer goed weg. De gasten schoten twee keer tegen de paal.
Een geschrokken ESA begon vervolgens beter te draaien en na 10 minuten opende Nabil Nasri de score voor ESA: 1-0. Concordia Wehl kreeg geen grip op het snelle combinatievoetbal van ESA en kreeg alleen kansen door foutjes in de ESA verdediging. Danny Hegh, de keeper van ESA A2 die Marc van Ansem verving, hield met enkele goede reddingen zijn doel echter schoon.
Job Seinen bracht ESA met doelpunten in de 20e en 35e minuut op een 3-0 voorsprong. Beide keren zorgde Yahya Hotak voor de assist. Concordia Wehl deed kort daarna wat terug (3-1), maar Wesley de Ruiter bepaalde uit een strafschop de ruststand op 4-1. De sterk spelende Asmoy Longfur was neergelegd na een rush die hij al vanaf eigen helft had ingezet.
Na rust scoorden de gasten in de 60e minuut 4-2. Het laatste woord was aan ESA. Vijf minuten voor tijd bepaalde invaller Cagri Bakir na voorbereidend werk van Nabil Nasri en Saba Becic de eindstand op 5-2.
Peter Gerritsen verving coach Hans Zwartkruis, die wegens verplichtingen elders de coaching overliet aan de oud eerste elftalspeler van ESA. Zwartkruis liet aan Gerritsen weten dat het volgen van het scoreverloop per sms zenuwslopender was dan zelf voor de dug-out te staan.


Saba Becic in actie.