Derde periodetitel voor ESA

10 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft zich verzekerd van een plek in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. De Arnhemse ploeg won zaterdag in Nijkerkerveen met 3-2 bij Veensche Boys.

“Het was een hele slechte wedstrijd, maar na afloop maalde daar niemand meer om’, vertelde een dolblije trainer Dennis van Beukering van ESA. “De jongens zijn van heel ver gekomen en hebben voor dit resultaat diep moeten gaan. Dit voelt alsof we de Champions League hebben gewonnen.”
In Nijkerkerveen kwam ESA nog met 1-0 achter. Max Burgers (1-1), Job Seinen (1-2) en Reginald Steba (1-3) zorgden voor een veilige Arnhemse voorsprong. Veensche boys, dat door het winnen van de eerste periodetitel al verzekerd was van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse, kwam nog wel terug tot 2-3, maar verder liet ESA het niet komen.  

ESA start de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse D op 17 mei met een uitwedstrijd tegen Sparta Enschede. De return is op 24 mei in Arnhem. Sparta Enschede eindigde in de eerste klasse D als elfde en moet zich via de nacompetitie handhaven. Uit de eerste klasse D degradeerden Owios en het Westervoortse AVW ’66.

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal