Derde periodetitel voor Eldenia

1 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia is in 4F winnaar geworden van de derde periodetitel. De ploeg van trainer Roy van der Hoek won zelf de lastige uitwedstrijd bij HAVO met 2-0 en zag naaste concurrent VVO thuis verliezen van Arnhemia (1-3).

Trainer Roy van der Hoek maakte zijn ploeg na afloop van het duel in Haalderen een groot compliment. “We hebben met veel beleving en passie gespeeld. Ik merkte aan de groep dat ze er ook dingen voor hebben gelaten”, doelde de Eldenia-trainer op Koninginnedag.
Eldenia stond bij HAVO in de eerste 25 minuten wat onder druk. “Dat had vooral te maken met de harde wind”, zei Van der Hoek. “En vergeet ook niet dat HAVO thuis heel sterk is. Die ploeg heeft op eigen veld alleen van VDZ verloren en dit was de eerste wedstrijd dat ze thuis niet hebben gescoord.”
Topscorer Bryan van Schooten zette Eldenia op slag van rust na een corner op voorsprong. Van der Hoek: “Dat was natuurlijk een heerlijk moment en na de pauze zijn we, met de wind in de rug, ook niet meer in problemen geweest.”
Eldenia kreeg na de pauze voldoende mogelijkheden de score uit te bouwen. De afronding liet echter wat te wensen over. Uit een strafschop scoorde Marvin Duurtsema 20 minuten voor tijd de bevrijdende 0-2.
“Na het missen van de titel was de doelstelling om een periodetitel te pakken. Dat is gelukt en nu hoop op 3 finales met uiteindelijk promotie”, aldus Van der Hoek, die volgend seizoen aan slag gaat bij Jonge Kracht.

Uitslagen 4F
SDOO – VDZ               1-3
VVO – Eldenia             1-3
Driel – ONA ’53          3-3
SC Oranje – Elistha    2-2
HAVO – Eldenia          0-2
DVOL – AZ 2000        9-1