Derde nederlaag op rij voor SML

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Voor paniek is nog geen aanleiding. Daarvoor voetbalt SML nog te goed. Maar de 2-3 nederlaag tegen WVC kwam zondag wel hard aan. Het was de derde nederlaag op rij, waardoor de Bakenberg-ploeg weer twee plaatsen zakte in 3C.

Verder wegzakken zou niet mogen want dan zou SML zomaar in aanmerking kunnen komen voor een plek in de nacompetitie om degradatie. Een bizarre situatie, want de ploeg is ook winnaar van de eerste periodetitel. Maar theoretisch kán het en in dat geval zou de periodetitel komen te vervallen. De plaats op de ranglijst gaat dan namelijk voor.
Maar zover is het nog lang niet en zover zal het volgens middenvelder Davy Hendriks ook niet komen: “We maken ons nog geen zorgen omdat we gewoon te goed voetballen. Maar oppassen blijft het wel. Het gat met de degradatieplaats is 5 punten en zondag spelen we tegen Angeren. Er moet niet te veel mis misgaan.”

Tegen WVC ging het zondag nog wel mis. In de laatste minuut sloegen de Winterswijkers toe, vanuit een vrije trap. Dat  was niet verdiend, want SML was over grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Maar de Arnhemmers misten na rust te veel kansen en kregen daarvoor de rekening gepresenteerd. Voor rust kwam SML op 1-0 door Michiel Berntsen. WVC egaliseerde de stand nog voor rust en nam na rust zelfs een 1-2 voorsprong.
SML herstelde zich, kwam door een fraaie vrije trap van Davy Hendriks op 2-2 en leek door te stomen naar de winst. Maar de Arnhemmers waren in de afwerking niet nauwkeurig genoeg of hadden simpelweg pech: Peter van Raaij bijvoorbeeld raakte de paal. Het werd voor SML nog erger,  want de beslissende treffer viel aan de andere  kant, nota bene via een eigen doelpunt van aanvoerder Dennis van de Kamp: 2-3.

Andere uitslagen 3C:
Veluwezoom – Concordia W    1-1
Ruurlo – Brummen                    2-1
Trias – Doetinchem                   1-2
DCS – PAX                                   1-2
Angeren – VIOD                         1-2