Derde klasse lonkt voor DVOV

26 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

DVOV staat met één been in de derde klasse. De ploeg van trainer Eric Arentsen won in de eerste wedstrijd van de finale van de nacompetitie met 3-0 van Ede/Victoria. Gert-Jan Ritsema, Elbert Beekman en Sjoerd Tjoonk (foto) scoorden voor DVOV.

“Dit mogen we niet meer uit handen geevn”, zei Sjoerd Tjoonk, aanvaller van DVOV, na afloop. “We hebben eigenlijk geen kans weggegven. En in de uitwedstrijd moet Ede komen en dat geeft ons ruimte. In de aanval hebben wij ook wel een paar snelle jongens.”
Op sportpark De Pinkenberg gebeurde er zaterdagmiddag op het warme sportpark de Pinkenberg niet veel. “Beide ploegen hadden moeite met het veld en met de hitte. Het was energieloos”, zei Tjoonk.
De tweede helft gaf een andere aanblik. Binnen het kwartier scoorde Gert-Jan Ritsema na een voorzet van Arjan Burgers het eerste Velpse doelpunt: 1-0. Na die treffer kreeg DVOV nog enkele kansen, maar de Velpse ploeg was ongelukkig in de afronding.
Tjoonk: “We waren eigenlijk al blij met die 1-0, maar in de laatste 10 minuten scoorden we nog 2 keer. Geweldig. Dat mogen we niet meer weggeven.”
Elbert Beekman scoorde 10 minuten voor tijd met een schot van ruim 25 meter in de bovenhoek: 2-1. In de laatste minuut was het Tjoonk die de vreugde bij de Velpenaaren vergrootte. Na een aanval over rechts schoot ook hij de bal in de kruising: 3-0.
De return in Ede is op zaterdag 2 juni.