Derde klasse in vizier Arnhemse Boys

25 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft een grote stap gezet richting de derde klasse. In de eerste finalewedstrijd was de ploeg van trainer Patrick Baltus op sportcomplex De Schuytgraaf met 2-0 te sterk voor DVOL. Zondag is de return in Lent.

De zege stemde Baltus tevreden, maar de trainer van Arnhemse Boys is voorzichtig. “Het is nog niet gespeeld. Zo reëel moeten we zijn. We mogen het niet meer weggeven, maar die wedstrijd in Lent is toch een finale. Daar komt spanning bij kijken, want het gaat om promotie naar de derde klasse.”
Baltus realiseerde zich dat Arnhemse Boys met iets meer geluk een betere uitgangspositie had gehad. “Na de pauze kwamen Angelo Siep en invaller Giovanni Oldenmenger beiden vrij voor de keeper en twee keer ging de bal tegen de paal. En ik denk dat het bij 3-0 al wel klaar was geweest.”
Arnhemse Boys begon sterk aan de wedstrijd tegen DVOL. Na zestien minuten stond de 2-0 stand al op het bord. De eerste treffer viel uit een corner van Roël Fernand, waarbij de Lentse doelman in de fout ging. Baltus: “Uit de scrimmage rolde de bal over de lijn, waarbij ook Ludwig Hartemink betrokken was. het kan dat hij de bal als laatste raakte.”
Niet veel later verdubbelde Germaine lenting op aangeven van Angelo Siep de voorsprong: 2-0. “Daarna werd het wat minder bij ons”, vertelde Baltus. “We konden minder druk vooruit zetten en verloren een beetje de slag op het middenveld. Maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet voor DVOL.”
De gasten waren nog wel twee keer gevaarlijk uit een corner. Eenmaal moest Patrick Laarakker op de doellijn van Arnhemse Boys zijn doelman Jeffrey Rutten te hulp schieten.
Na de hervatting ging DVOL wat energieker te werk. Kansen kreeg de ploeg uit Lent echter niet en omdat ook Arnhemse Boys twee goede mogelijkheden onbenut liet, stond ook na 90 minuten de 2-0 stand nog op het bord.

Klik hier voor de uitslagen en het programma van de nacompetitie