Dennis van Toor langer bij AZSV

28 december 2013 | Van onze AS-redactie

Trainer Dennis van Toor (foto) heeft zijn contract bij AZSV met een jaar verlengd. De 42-jarige Arnhemmer is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij de Aaltense club. AZSV komt uit in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal.

Onder Van Toor promoveerde AZSV van de tweede klasse naar de hoofdklasse. In die hoofdklasse staan de Aaltenaren halverwege de competitie op de veertiende en laatste plaats. AZSV verloor de eerste acht wedstrijden, maar pakte in de laatste vijf duels tien punten, waardoor de ploeg de aansluiting weer heeft gevonden. De achterstand op Drachtster Boys, dat op een ‘veilige’ tiende plaats staat, bedraagt slecht vier punten.
“We zitten in aan alles aan onze grenzen”, zegt Van Toor. “Het verschil tussen de eerste klasse en de hoofdklasse is gewoon aanzienlijk. We lopen op onze tenen, maar de jongens valt helemaal niets te verwijten. Ook dit jaar hebben we weer jongens uit de A-junioren bij het eerste elftal betrokken en dat krijgen we dan toch maar voor elkaar. Dat wordt binnen de vereniging ook erg gewaardeerd.”
Van Toor, die eerder twee seizoen hoofdtrainer was van het Westervoortse AVW ’66, raakte na acht nederlagen op rij niet in paniek. “Bij die acht zat ook de top zes. Ik voelde dat we redelijk mee konden komen, maar als je op achterstand komt, moet je meer risico’s nemen en daar weten de topploegen in de hoofdklasse wel raad mee. Maar ook als de achterstand opliep, bleven de spelers knokken. Dat was goed om te zien en we gaan er uiteraard nog alles aan doen om ons te handhaven.”