Dennis van Beukering wordt trainer van Vitesse o19

29 maart 2018 | Van onze AS-redactie

Dennis van Beukering treedt met ingang van komend seizoen in dienst van Vitesse. De 41-jarige Duivenaar wordt trainer-coach van Vitesse o19. Van Beukering tekende een contract voor twee jaar en wordt bij het hoogste jeugdteam van de Arnhemse club de opvolger van Ben van Dael.

Van Beukering sprak voor de camera van Vitesse TV van ‘een droom die uitkomt’. “In mijn jeugdjaren ben ik al veel bij Vitesse geweest omdat mijn broertje hier lang heeft gespeeld. Om hier nu als jeugdtrainer terecht te komen, is toch wel een jeugddroom.”

Van Beukering geeft aan dolgelukkig te zijn met deze kans. “Ik ben trots om onderdeel uit te gaan maken van een van de beste voetbalacademies van Nederland. Natuurlijk ken ik als geboren Velpenaar de club en de mensen eromheen goed. Ik ben al veel oud bekenden tegengekomen, wat gelijk voor een vertrouwd gevoel zorgde.”

De Duivenaar is ook trainer van de Achterhoekse hoofdklasser Sportclub Silvolde. Ook daar verlengde hij onlangs zijn contract met twee seizoenen. De twee functies bijten elkaar niet. De jeugd van Vitesse speelt op zaterdag en traint overdag, de selectie van Silvolde speelt haar wedstrijden op zondag en traint ’s avonds.
Met Silvolde presteert Van Beukering uitstekend. De Achterhoekse club staat in de hoofdklasse A op een zesde plaats, maar moet nog drie duels inhalen. Bij drie overwinningen is de achterstand op koploper SJC teruggebracht tot drie punten.

Bron: vitesse.nl