Dennis van Beukering verricht loting Arnhem Cup in sportcafé bij Eendracht

13 maart 2019 | Van onze AS-redactie

Dennis van Beukering, trainer van Vitesse onder 19 en hoofdklasser Silvolde, verricht vrijdagavond 15 maart tijdens een sportcafé in het clubhuis van voetbalvereniging Eendracht de loting van het toernooi om de Arnhem Cup, dat dit jaar voor de vijftigste keer wordt gehouden.

Toon Hartemink

Arnhemse Boys, dat dit jaar als 100-jarige ook al een jubileum viert, won de Arnhem Cup negen keer en is daarmee recordhouder. Toon Hartemink, die als speler en als trainer de Arnhem Cup won met Arnhemse Boys, zal in het sportcafé over zijn ervaringen in de Arnhem Cup vertellen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Arnhem Cup wordt een toernooi voor vrouwen gehouden. Zes ploegen hebben zich ingeschreven. In het sportcafé zijn John Kaersenhout en Marco Willems te gast. Kaersenhout is hooftrainer van de vrouwen van Eldenia. Zijn ploeg kan de titel in de hoofdklasse B niet meer ontgaan en zal volgend seizoen uitkomen in de Topklasse, het niveau onder de eredivisie. Willems behoort tot de trainersstaf van het combinatieteam van AVW ’66 en Westervoort.

Aan het toernooi bij de mannen doen achttien ploegen mee. SC Rheden heeft zich op het laatste moment ook nog aangemeld. AVW ’66 is titelhouder. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Wouter van der Ent versloeg in 2018 het Arnhemse Eendracht in de finale met 2-1.
De eerste ronde van het toernooi bij de senioren wordt gespeeld op dinsdag 9 april 2019. De tweede ronde staat gepland voor dinsdag 16 april. Op dinsdag 23 april, donderdag 25 april, dinsdag 30 april en donderdag 2 mei worden de kwartfinales gespeeld. de data voor de halve finales zijn dinsdag 14 en donderdag 16 mei. De finale is op zondag 2 juni.
Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.

Het sportcafé op vrijdag 15 maart, in het clubhuis van voetbalvereniging Eendracht, begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Deelnemers Arnhem Cup (senioren mannen)
AVW ’66, Eendracht, MASV, Jonge Kracht, Eldenia, Elsweide, RKHVV, DVOV, ESA, Westervoort, Arnhemia, OVC ’85, Arnhemse Boys, VDZ, De Paasberg (za), De Paasberg (zo), SML, SC Rheden.
Deelnemers Arnhem Cup (vrouwen)
VDZ, RKHVV, MASV, Eldenia, ESA, Westervoort/AVW ’66 (combinatieteam).

Deelnemers Arnhem Jeugd Cup (J-o13)
Jonge Kracht, Veluwezoom, MASV, Elistha, VVO, Eldenia, SML, Driel, SC Rheden, ESA, DVOV, De Paasberg, Arnhemse Boys, DVV, VDZ, Eendracht, OVC ’85, De Bataven.