Dennis van Beukering trainer ESA

21 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Dennis van Beukering (36) wordt met ingang van komend seizoen trainer van de zaterdagse tweedeklasser ESA. De Velpenaar tekende ook bij zijn huidige club FC Presikhaaf voor een jaar bij en gaat dus een dubbelfunctie vervullen.

Met de aanstelling van Van Beukering als opvolger van de naar Sprinkhanen vertrekkende trainer Marcel Omvlee zorgt ESA voor een enorme stunt. Van Beukering, nu voor het zesde seizoen werkzaam bij Presikhaaf, promoveerde met die club van de vierde naar de eerste klasse.
Van Beukering heeft inmiddels zijn sporen verdiend als trainer. “Wij zijn ook heel erg blij met de komst van Dennis”, vertelde Dick van Kleef, technisch manager van ESA, donderdagavond. “Hij kan de vereniging een kwaliteitsimpuls geven en voortborduren op het goede werk dat Marcel Omvlee heeft geleverd en ook nog steeds levert. Natuurlijk is er nooit garantie op succes, maar Dennis is een bevlogen trainer en weet hoe het er in de voetballerij aan toe gaat.”
Dat Van Beukering zijn trainerschap verdeeld over twee verenigingen ziet Van Kleef niet als een probleem. “Over die dubbelfunctie is uitgebreid gesproken. Dennis traint op dinsdag en donderdag bij ESA, op woensdag en vrijdag bij Presikhaaf en kan op zaterdag en zondag bij beide clubs de coaching verzorgen.”
Met de komst van Van Beukering zal het beleid van ESA niet veranderen. Van Kleef: “Dennis weet hoe ESA werkt. Hij ziet het juist als een uitdaging om met jongens uit de eigen jeugd aan de slag te gaan. Daarnaast rekenen we erop dat door de komst van Dennis spelers bij ons blijven. Dennis is een ambitieuze trainer. Dat weten de spelers ook en zij zullen zich onder hem verder kunnen ontwikkelen.”
Van Beukering en ESA kwamen een contract van een jaar overeen. “Maar van beide partijen is er de intentie langer met elkaar door te gaan”, aldus Van Kleef.

*Foto homepage: Dennis van Beukering schudt arbiter Joop Visser de hand.