Dennis Kooy neemt taken Wolf over

28 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Dennis Kooy neemt bij het eerste zaterdagteam van Elsweide de taken van de opgestapte Ferenc Wolf voorlopig over. Kooy was dit seizoen elftalleider en had de zaterdagploeg al eerder twee seizoenen onder zijn hoede.

Voor voorzitter Gerrit Dassen van Elsweide kwam het vertrek van Wolf als donderslag bij heldere hemel. “Ferenc belde mij donderdag op en wilde me spreken. Het einde van het liedje is bekend: Ferenc is gestopt.”
Dassen heeft nog geprobeerd Wolf op andere gedachten te brengen. “Ik heb hem ook gezegd, dat hij ons voor een dilemma stelde en of wij nog iets konden doen zodat hij de rit zou uitzitten. Helaas zat dat er niet in.”
Dassen had wel in ijltempo een oplossing gevonden. “Dennis Koooy heeft de eerste twee jaren dit elftal ook getraind. Hij was bereid de trainingen voorlopig waar te nemen.”
De voorzitter van Elsweide betreurt de gang van zaken. “We waren hier niet blij mee, dat mag duidelijk zijn. Ook de medebestuursleden vonden dit zo vlak voor het begin van de tweede seizoenshelft heel vervelend. Maar Ferenc heeft bewust even gewacht met zijn beslissing om te kijken of de opkomst na de winterstop beter zou zijn. Dat valt te respecteren. We gaan in ieder geval als vrienden uit elkaar.”