Den Ham bezorgt ESA eerste verlies

25 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft de prima competitiestart geen vervolg kunnen geven. In 2H ging de tot zaterdag nog ongeslagen Arnhemse ploeg thuis met 5-3 onderuit tegen Den Ham.

“We werden in de eerste 25 minuten overlopen”, vertelde trainer Dick van kleef na afloop. “Wij misten de duelkracht. Bij Den Ham viel ook alles goed en wij konden er maar weinig tegenover stellen.”
Het gevolg was dat ESA bij rust al tegen een onoverkomelijke 4-0 achterstand aankeek. Na de hervatting kwamen Yayha Hotak en Nabil Nasri de gelederen bij ESA versterken. Daarmee bracht het trainersduo Marcel Omvlee/Dick van Kleef meer snelheid in de ploeg.
Den ham had daar toch problemen mee. Zelfs nadat Mauro Slütter in de 60ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld af moest. Yayha Hotak en Job Seinen scoorden voor ESA (2-4) en met nog 20 minuten op de klok leek voor ESA nog veel mogelijk. Een counter van Den Ham haalde echter de spanning uit de wedstrijd: 2-5. Uit een strafschop bepaalde Hotak de eindstand nog wel op 3-5.
Vlak voor tijd kreeg verdediger Marco Bosch van ESA nog direct rood na ‘een schermutseling in een onoverzichtelijke situatie’, waardoor ESA de wedstrijd met 9 man beëindigde.
“We reageerden vaak geïrriteerd op situaties. We hebben het niet slim aangepakt”, bekende Van Kleef. “Maar we hebben wel veel van deze wedstrijd geleerd.”

 Uitslagen Tweede klasse H
AVW’66 – Oranje nassau                            3-3
ESA – Den Ham                                            3-5
ASC’62 –  Vroomshoopse Boys                2-1
De Esch – SVVN                                            3-5
Enter Vooruit – Nieuwleusen                     4-0
Sparta Enschede – Gazelle Nieuwland      1-3
Drienerlo – OZC                                           1-5