Den Bosch – Vitesse op geheime locatie

12 juli 2012 | Van onze AS-redactie

Het oefenduel tussen Vitesse en FC Den Bosch gaat zaterdag 14 juli gewoon door. De locatie is echter geheim, nadat eerder de burgemeesters van Den Bosch en Neerijnen het duel in hun gemeentes hadden verboden.

Het duel zou aanvankelijk in stadion De Viert in Den Bosch worden gespeeld, maar de burgervader van Den Bosch stak daar een stokje voor. Op grond van gebeurtenissen in het verleden werd de wedstrijd bestempeld als een ‘risicoduel’. In Waardenburg werd vervolgens een nieuwe locatie gevonden, maar ook daar verbood de burgemeester van de gemeente Neerijnen de wedstrijd.
Vitesse was er veel aan gelegen het duel met FC Den Bosch te laten doorgaan. De oefenwedstrijd is de laatste test voor de uitwedstrijd in de Europa League tegen Lokomotiv Plovdiv, op donderdag 19 juli in Bulgarije. Vitesse en FC Den Bosch werken hun oefenwedstrijd nu dus zonder publiek af.
Vitesse speelt donderdagavond 12 juli nog tegen amateurclub Wilhelmina ’08. Dat duel op sportcomplex Drakesteyn in Weert begint om 19.30 uur.