Delano Verwey trainer AVW’66 2

10 april 2012 | Van onze AS-redactie

Delano Verwey (foto), de huidige trainer van het eerste zondagelftal van AZ 2000, krijgt komend seizoen het tweede elftal van AVW’66 onder zijn hoede. AVW’66 2 komt uit in de reserve eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Verwey is nu bezig aan zijn vierde jaar bij AZ 2000. De Arnhemse vereniging was zijn eerste club als hoofdtrainer. Het tweede elftal van AVW’66 beschouwt Verwey niet als een stap terug. “De reserve eerste klasse is een hoog niveau en bij AVW’66 is ook bij het tweede elftal organisatorisch alles prima voor elkaar”, legt Verwey zijn keuze voor de Westervoortse club uit.
AVW’66 is ook blij met Verwey. “We dachten aanvankelijk dat Delano alleen een eerste elftal wilde trainen, maar dat bleek niet het geval”, zegt Wim Schulte, voorzitter van de technische commissie van AVW’66. “Delano was een paar weken terug aanwezig bij de wedstrijd tegen ESA en toen hebben we hem gepolst. We waren er daarna snel uit.”
Bij AVW’66 volgen Stef van Meerveld en Wim Pol, als duo, Scott Calderwood volgend seizoen op als trainer van het eerste elftal. Calderwood vertrekt na dit seizoen naar Silvolde. Van Meerveld is dit seizoen trainer van het tweede elftal van AVW’66, Pol assisteert Calderwood bij de hoofdmacht.