Delano Verweij: ‘Toekomst bij AZ 2000’

26 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Delano Verweij is ook volgend seizoen trainer van AZ 2000. De 42-jarige Arnhemmer verlengde zijn contract met de zondagvierdeklasser met 1 seizoen. Verweij trad afgelopen zomer in dienst bij de Arnhemse voetbalclub.

Verweij ziet perspectief bij AZ 2000. “De groep is dit seizoen nieuw bij elkaar, maar we kunnen alleen maar sterker worden. Voor dit seizoen is handhaving het doel en volgend jaar hoop ik met AZ 2000 een rol van betekenis te gaan spelen. De ambitie is dan om mee te strijden om de bovenste plaatsen. Het is nu al een beetje zaaien en volgend jaar oogsten.”
Een kwaliteitsinjectie lijkt dan wel noodzakelijk. Verweij: “We kijken ook naar aanvulling, maar iedereen weet dat bij AZ 2000 niet wordt betaald. Maar met elkaar hebben we een behoorlijk netwerk. Ik ben ook niet bang dat jongens die bij ons komen weer snel zullen vertrekken. Er is geen geldkraan die openstaat, dus die kan ook niet worden dichtgedraaid. Spelers die bij ons komen voetballen, doen dat voor hun plezier.”
AZ 2000 beschikt niet over een A1 waaruit Verweij kan putten. “Er is wel een B1 en uit dat team heeft al eerder een jongen met ons meegetraind. Ik ben ook in gesprek met de trainer van B1. Ik denk dat een aantal jongens op termijn in staat is de stap te maken en daarom wil ik er ook een paar mee laten trainen met de eerste selectie.”
AZ 2000 staat in de vierde klasse F van het zondagvoetbal momenteel op een negende plaats met 10 punten uit 10 duels. De Arnhemse ploeg hervat zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen DVOL. De wedstrijd aan de Drielsedijk begint om 14.00 uur.