Degradatiezorgen voor Jonge Kracht

18 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht is in de uitwedstrijd tegen Voorwaarts Twello tegen een schlemielige 2-1 nederlaag aangelopen. Door dit resultaat passeerden de gastheren de Huissenaren op de ranglijst in de eerste klasse E.

Het was een typische wedstrijd tussen twee ploegen die strijden om lijfsbehoud: weinig goed voetbal, maar veel inzet. het krachtsverschil tussen Voorwaarts en Jonge Kracht was zo gering dat geen van beide aanspraak kon maken op een overwinning.
In de eerste helft liet zowel Jonge Kracht als Voorwaarts liet een grote kans liggen, maar doelpunten leverde dat niet op. Na de rust kreeg het duel een meer open karakter. Na een kwartier kwam Voorwaarts op 1-0. “Overduidelijk vanuit een buitenspelsituatie”, oordeelde Roy van der Hoek, trainer van Jonge Kracht.
Kort daarvoor verscheen de sterk ingevallen Marc Jansen nog alleen voor de doelman van Voorwaarts, maar zijn schot miste kracht en finesse. Jonge Kracht gaf wat extra gas na de achterstand en binnen 4 minuten lag de gelijkmaker in het doel. Thijs Jansen stuurde Marc Jansen de diepte in. Jansen maakte een kleine, maar duidelijk zichtbare overtreding, maar de arbiter liet doorgaan. De door Jansen aan Te Boekhorst geboden kans was niet te missen: 1-1.
De wedstrijd leek te eindigen in een terecht gelijkspel, totdat keeper Jay Lelie zich lelijk vergaloppeerde bij een voorzet. De doelman dacht de bal in alle rust te kunnen pakken, maar werd verrast door de spits van Voorwaarts Twello. Hij kopte de bal voor de graaiende doelman in het doel: 2-1. Een domper die de Huissenaren niet meer te boven kwamen.
“We moeten ons op gaan maken voor een zwaar slot van het seizoen. We moeten alle zeilen bijzetten om ook volgend jaar in de eerste klasse te spelen”, zei Van der Hoek.

Uitslagen Eerste klasse E
Voorwaarts T – Jonge Kracht    2-1
Glanerbrug – Tubantia             4-1
AWC – SDOUC                          2-2
PH – De Bataven                       1-4
Achilles’12 – De Zweef              2-1
Rheden – SC Enschede              2-2
Germania – Alverna                  2-1