Degradatie voor Vitesse/AGOVV A1

29 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse/AGOVV A1 is gedegradeerd uit de eredivisie. In de nacompetitie won de ploeg van trainer Marino Pusic zaterdag in Gendt met 2-1 van Volendam A1, maar dat was na de 3-1 nederlaag bij Volendam niet voldoende.

Het leek zaterdag allemaal nog goed te komen met Vitesse/AGOVV A1. Al na 30 seconden zette Jerry van Ewijk de thuisclub na een pass van Wimilio Vink op een 1-0 voorsprong. Vitesse kreeg vervolgens enkele kansen op 2-0, maar die bleven onbenut. Slecht verdedigen aan Arnhemse kant leidde na 30 minuten tot de gelijkmaker: 1-1.
Na de hervatting ging Vitesse op jacht naar doelpunten. Nando Wormgoor scoorde in de 65ste minuut 2-1 en alles leek weer mogelijk. Invaller Guyon Philips (tweemaal) en Brahim Darri kregen grote kansen, maar de bevrijdende derde treffer bleef uit.
Vitesse/AGOVV A1 eindigde in de eredivisie als voorlaatste en was daardoor veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Volendam, dat in de eerste divisie als vijfde eindigde, speelt nu in een thuis-en uitwedstrijd tegen FC Den Bosch om een plek in de eredivsie.