Degradatie AZ 2000 na 9-1 nederlaag

1 mei 2011 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 is gedegradeerd uit de vierde klasse F. De Arnhemse ploeg verloor in Lent met 9-1 van DVOL en met nog 1 competitiewedstrijd voor de boeg was het lot daarmee bezegeld.

Het geloof in een goed resultaat leek bij AZ 2000 op voorhand al niet aanwezig. “Een aantal spelers kwam te laat en onze grensrechter was er ook niet. Hij wist niet dat er een wedstrijd was. Onze voorzitter heeft toen gevlagd”, zei AZ-trainer Delano Verweij, die dus niet zo gelukkig was met een competitieduel na Koninginnedag.
Verweij had zichzelf in de basis gezet, maar zag tot zijn afgrijzen DVOL al in de eerste minuut scoren. “We stonden niet op te letten. Al meteen een goal tegen. Het past in het beeld van dit seizoen”, zei Verweij, die tot overmaat van ramp al na 20 minuten een hamstringblessure opliep en zich moest laten vervangen. Bij rust was de score opgelopen naar 5-0.
Tijdens de rust kreeg laatste man John Hutting last van duizelingen en hij bleef in de kleedkamer achter. Kort na de pauze scoorde Mohammed Saïdi tegen, waarna DVOL het tempo weer opschroefde en naar 9-1 uitliep.
Verweij kijkt al naar volgend seizoen. “Van een groot aantal spelers heb ik de toezegging dat ze blijven, maar er moet ook nog wat versterking bijkomen.”