Defensief geklungel kost Vitesse zege

29 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft voor de vijfde keer op rij niet gewonnen. In het thuisduel met Go Ahead Eagles, de duizendste van Vitesse in de eredivisie, gaf de ploeg van trainer Peter Bosz in de slotfase een 2-0 voorsprong nog uit handen: 2-2.

Vitesse leek op weg naar een eenvoudige zege. Zeker toen Dauda vijf minuten na de pauze de stand, al dan niet vanuit buitenspelpositie, de stand na een uit de koers geraakt schot van Davy Pröpper op 2-0 bracht. Kort voor rust had Marko Vejinovic de thuisploeg uit een vrije trap op 1-0 gezet.
Een kwartier voor tijd bracht verdediger Achenteh van Vitesse het ‘kappen en draaaien’ uit de school van Wiel Coerver in de praktijk. Hij deed dat echter op een plek waar dat niet de bedoeling is. Achenteh verspeelde in het strafschopgebied de bal aan Reimerink, waarna Valk voor 2-1 kon zorgen.
Vitesse schrok niet wakker van die treffer. Integendeel. In de 83e minuut kreeg invaller Wesley de Sa alle tijd om de bal panklaar op het hoofd te leggen van Amevor, een andere invaller. Aanvoerder Jan-Arie van der Heijden van Vitesse stond ‘lucht’ te dekken, waarna Amevor de bal tegendraads in de verre hoek kopte: 2-2.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Rijsdijk dé kans op 2-3, maar van vijf meter schoot hij de bal via doelman Eloy Room over. In blessuretijd had Renato Ibarra Vitesse nog bijna de winst bezorgd, maar hij knalde de afvallende bal net naast het doel van Go Ahead Eagles.
Zo verspeelde Vitesse, bij vlagen inspiratieloos ogend, opnieuw twee kostbare punten. De laatste zege van Vitesse dateert van 18 oktober. Toen won de Arnhemse ploeg in Tilburg met 4-1 van Willem II. Met 17 punten uit 14 duels neemt Vitesse een elfde plaats in op de ranglijst.

Foto homepage: Davy Pröpper stapt zwaar teleurgesteld van het veld.
(later meer foto ‘s)