Defensie VDZ geeft presentjes weg

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ speelde zondag in de derde klasse C niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. De Arnhemse ploeg ging bij Neede met 5-3 onderuit en verloor daarmee ook de aansluiting met de topploegen in deze klasse.

VDZ kende een flitsende start en kwam na voorbereidend werk van Kars Deutekom en Tim Awater al in de 2e minuut door Pieter Middeldorp op voorsprong: 0-1. Bij rust waren de rollen echter al omgedraaid: 2-1. De tweede treffer van Neede, kort voor rust, viel uit een strafschop.
Na de pauze kreeg ook VDZ al snel een penalty, die door Middeldorp werd benut. Geklungel in de Arnhemse defensie hielp Neede aan een 4-2 voorsprong. “Die derde goal was een fout van mij”, sprak Tjalle Bomers (foto), laatste man van VDZ, na afloop. “We gaven alle doelpunten veel te gemakkelijk weg. We kregen de goals tegen op een manier zoals ons dat anders niet overkomt.”
Sam van den Hoven bracht de spanning na een corner nog terug (4-3), maar het laatste woord was weer aan Neede: 5-3. Bomers: “Voor ons had er veel meer ingezeten. We hebben niet alleen slecht verdedigd, maar ook nog kansen laten liggen.”

Uitslagen Derde klasse C
Neede – VDZ                   5-3
Ruurlo – Erica’76           3-0
DVC’26 – RKVZC            0-0
VIOD – Pax                      1-1
WVC – Doetinchem        3-0
FC Trias – Groessen      3-2