Defensie schuttert bij Jonge Kracht

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft in de eerste klasse E geen punten overgehouden aan het bezoek aan Sportclub Enschede. Fouten in de defensie leidden na een 1-1 ruststand tot een 3-1 nederlaag voor de Huissense formatie.

Jonge Kracht had het verlies voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Aan alle treffers van de thuisclub gingen fouten in de defensie vooraf.
Enschede kwam na een kwartier op voorsprong toen Huissense verdedigers elkaar slechts aankeken en niemand de bal wegtrapte. Een Enschedese aanvaller profiteerde: 1-0.
Jonge Kracht kwam na een half uur op 1-1. Shiwan Hamdaziz strandde na een pass van Jan-Willem Lentjes nog op de Enschedese keeper, maar Marcel McCombs scoorde uit de rebound.
Na rust besliste de thuisclub het duel tussen de 55ste en de 58ste minuut. Na een onoplettendheid in de Huissense defensie werd het 2-1 en even later trok verdediger Jorick Dieterich van Jonge Kracht een tegenstander naar de grond. Doelman Jay Lelie was kansloos bij de strafschop: 3-1.
“We zijn daarna achterin 1 tegen 1 gaan spelen, maar grote kansen hebben we niet gehad”, vertelde trainer Mohammed Mouhouti van Jonge Kracht na afloop. “De score had voor Enschede zelfs nog wel wat hoger uit kunnen vallen.”

Uitslagen eerste klasse E
AWC – De Bataven               3-1
Germania – Achilles ’12     2-0
PH – Albatross                     5-1
SDOUC – Tubantia              2-1
Longa ’30 – Epe                   4-2
WSV – Voorwaarts               0-2
Enschede – Jonge Kracht   3-1