Deelt Arnhemse Boys MASV sportieve tik uit?

8 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat in de eerste klassen en lager de zesde speelronde op het programma. Kan AVW ’66 het bezoekende Veluwezoom in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal de eerste nederlaag toebrengen. En hoe houdt de defensie van MASV zich zondag zonder de geschorste doelman Raymond van Driel in de uitwedstrijd in 4F tegen Arnhemse Boys? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
AVW ’66 – Veluwezoom (15.00 uur)
avw66In deze klasse is Sportclub Veluwezoom de torenhoge favoriet voor de titel. AVW ’66 en ESA zijn de ploegen die het de formatie van trainer Jhon van Beukering het lastigst kunnen maken. De rest doet voor spek en bonen mee, zo lijkt het na vijf speelronden.
sc-veluwezoomDe uitwedstrijd bij AVW ’66 is daarom een echte testcase voor de Velpse ploeg, met 12 punten uit 4 duels de koploper in 3A. Ook AVW ’66 heeft 12 punten, maar kwam al vijf keer in actie. De enige nederlaag leed AVW ’66 in de eerste wedstrijd, uit tegen ESA (2-0). De ploeg van trainer Wouter van der Ent richtte zich daarna op en won vier duels op rij. Vorige week schoot AVW ’66 zelfs zeven keer raak bij Redichem: 2-7. In totaal scoorden de Westervoorters al achttien treffers. Veluwezoom maakte er al twintig.
AVW ’66 heeft het thuisvoordeel en daarom zit er misschien wel een stuntje in.
Prognose: 2-1.

ESA – SC Oranje (15.00 uur)
esa-arnhemESA voetbalt dit seizoen vanuit een gesloten defensie. Met slechts drie tegendoelpunten heeft de ploeg van trainer Peter Gerritsen de minst gepasseerde defensie in 3A. Dat kan niet gezegd worden van tegenstanders SC Oranje, dat in vijf duels al 18 treffers incasseerde. De 7-5 nederlaag bij Zelos was het meest opmerkelijke resultaat van de Oranjemannen. De Arnhemse ploeg scoorde er zelf ook lustig op los (14), maar trainer Carel van der velden weet als geen ander dat een solide verdediging de basis vormt voor goede resultaten.
phpThumb (1)Is dat niet het geval, dan zal het voor SC Oranje zeker tegen de toppers in 3A moeilijk worden om punten te pakken. ESA behoort tot de betere ploegen in deze klasse en is dan ook favoriet.
Prognose: 4-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
SC Rheden – OBW (14.00 uur)
SC Rheden (Small)Na twee nederlagen op rij in de uitwedstrijden bij WAVV en Varsseveld (beide 3-0) is SC Rheden weer toe aan een succesje. Dat is ook nodig om weg te blijven bij de onderste ploegen. SC Rheden, tiende met 5 punten uit 5 duels, krijgt daarvoor tegen OBW (twaalfde met 3 uit 5) de gelegenheid.
SC Rheden is thuis nog ongeslagen en is na het gelijkspel tegen Babberich (2-2) en de zege op AZC, toen koploper, licht favoriet tegen het Zevenaarse OBW. De ploeg van trainer Peter Jansen heeft ook wat goed te maken, want de afgelopen wedstrijd bij Varsseveld was de minste van het prille seizoen.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse F
Arnhemse Boys – MASV (14.30 uur)
MASVNa alle tumult in en rond het gestaakte duel bij Driel mocht MASV op last van de tuchtcommissie van de KNVB de volgende twee duels niet in actie komen. De vraag is hoe de ploeg van trainer Marcel Gerrist dit heeft verwerkt. MASV moet het tegen Arnhemse Boys bovendien stellen zonder doelman Romario van Driel (geschorst tot 1 februari 20170 en spits Romario van Beek (geschorst voor 18 maanden).
Tegenstander Arnhemse Boys (negende met 6 uit 5) is thuis na de nederlagen tegen GVA (1-4) en Driel (1-3) nog zonder zege. De punten werden gepakt bij DVOL (1-2) en Angeren (2-3). Of de ploeg vat trainer Pierre van den Berg de punten in eigen huis kan houden tegen het verzwakte MASV is de vraag.
Prognose: 2-2.

OVC ’85 – Eendracht (14.00 uur)
OVC85 (Small)OVC ’85 is in 4F op basis van een beter doelsaldo de verrassende koploper. Met 10 punten uit 5 duels kent de ploeg van trainer Wim Kamphuis een voortreffelijke start. Op het eigen sportpark De Bilderberg kregen behaalden de Oosterbekers twee overwinningen (Havo 4-0, OSC 3-0) en kregen ook nog geen doelpunt.  
Eendracht, NwEendracht, met 4 uit 4 de nummer elf op de ranglijst, verraste met een uitzege bij GVA (1-2), maar is zondag in Oosterbeek toch de underdog.
Prognose: 2-0.

Klik hier voor het voetbalprogramma