De Quay: ‘Dit was fantastisch’

13 september 2010 | Van onze AS-redactie

Handballer Jeff de Quay, 21 jaar pas, beleefde zaterdagavond een onvergetelijk thuisdebuut met Swift tegen Aalsmeer.  Swift won (29-26) en De Quay scoorde 6 keer. Sporthal Elderveld stond op zijn kop. Een interview.

Wat een debuut voor eigen publiek!
Jeff de Quay: “Dit was echt fantastisch. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Op internet had ik ergens gelezen dat wij er met 15 punten verschil af zouden gaan. Maar we hebben deze wedstrijd gewoon gewonnen.”

De stap van Reehorst naar Swift lijkt voor jou een kleine. Je speelde als een ervaren eredivisiespeler.
“Op de trainingen ging het al heel lekker, maar ik had niet verwacht dat ik dit niveau al aan zou kunnen. Ik was vooraf toch ook wat zenuwachtig. Mijn familie zat op de tribune, de eerste thuiswedstrijd en je hebt het wel over de eredivisie.”

Aanvankelijk stond je niet eens in de basisformatie.
“Ik begon omdat Job Sinkelman een blessure had. En als het dan zo gaat, is dat geweldig. Ik had geluk dat ik al snel scoorde en dat geeft toch vertrouwen.”

Deze overwinning belooft nog wat.
“Ja, want als we van Aalsmeer kunnen winnen, moeten we het zeker in thuiswedstrijden iedereen moeilijk kunnen maken.”

Hoe ben je bij Swift terecht gekomen?
“Twee jaar geleden heeft Johann (Peters, trainer Swift, red.) mij al gevraagd. Ik vond het toen beter om nog even bij Reehorst te blijven. Afgelopen jaar zijn we in de regioklasse A kampioen geworden. Daarna begon het toch wat te kriebelen. Ik ben bij Swift mee gaan trainen en toen had ik al snel besloten naar Arnhem te gaan.”

Daar zul je nu zeker geen spijt meer van hebben?
“Al mijn goede vrienden zitten bij Reehorst. Maar qua handbal is het natuurlijk fantastisch om hier te spelen. De eredivisie is geweldig. Met jongens als Guido Snijder naast je, die telkens tegen je praat, leer je zoveel bij. En later kan ik altijd nog met vrienden gaan handballen. Dit is verschrikkelijk mooi.”