De Paasberg wint tumultueuze derby

4 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Paasberg gaat maar door met winnen. Zondag was de ploeg van trainer Ton Klijnhout te sterk voor stadgenoot SC Oranje: 4-0. Arbiter Oostendorp onderbrak het duel 10 minuten na een rode kaart voor Oranjespeler Mohassin Ouchene.

Ouchene kreeg na een half uur een rode kaart, omdat hij Danny van Hulst van De Paasberg zou hebben geslagen. Arbiter Oostendorp zou die kaart hebben gegeven op appel van het thuispubliek.
“Ik heb helemaal niets gezien van het incident”, zei trainer Ton Klijnhout van De Paasberg. “Ik weet alleen dat de spelers van Oranje na de rode kaart tekeer gingen tegen de scheidsrechter. En tegen Danny van Hulst zouden ze hebben gezegd: ‘Stel je niet zo aan’.”
Klijnhout baalde stevig van het incident, ook al was de hoofdrol niet voor een speler van De Paasberg weggelegd. “Maar het gebeurt wel op ons veld. Het is een smetje op deze wedstrijd.”
De Paasberg leidde op dat moment al met 2-0 door doelpunten van Danny van Hulst en Melvin Versteegen. Klijnhout: “Gelukkig hebben we de wedstrijd na de afkoelingsperiode gewoon uit kunnen spelen. Na rust kregen we nog veel kansen, maar we hebben toch een beetje met de rem erop gespeeld. We wilden hoe dan ook voorkomen dat er nog wat zou gebeuren.”
Na de pauze voerden Murat Senyer en Erdal Senyer de score op naar 4-0. Umit Senyer (geblesseerd) en Jimmy Pruis (werk) ontbraken bij De Paasberg. Jeffrey Onstein en Muhammed Budak waren de uitblinkers bij de thuisploeg.

Uitslagen Vijfde klasse F
De Paasberg – SC Oranje   4-0
CHRC – FC jeugd                 0-6
SVHA – Uchta                       1-4
Barneveld – ESCA                 afg
Roda’28 – Ewijk                    afg