De Paasberg week uit competitie

31 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

De KNVB heeft de wedstrijden van alle teams van De Paasberg op 10 en 11 september uit het programma geschrapt. De maatregel is een gevolg van een overschrijding van het toegestane aantal ‘maluspunten’.

De Arnhemse club kreeg onder meer maluspunten naar aanleiding van het tumultueus verlopen duel tussen hoofdmachten van Dierense Boys en De Paasberg, aan het einde van het vorige seizoen. De uiteindelijke overschrijding van de toegestane 250 punten, over 2 seizoenen, ontstond nadat de Fair Play-commissie De Paasberg 75 punten ‘toekende’ na gebeurtenissen bij een jeugdwedstrijd in Driel, eveneens in het afgelopen seizoen.
”Die zaak is voor de tuchtcommissie van de KNVB geweest en wij zijn daar vrijgesproken”, vertelt voorzitter Narin Moerlie van De Paasberg. “Die Fair Play-commissie heeft ons toch maluspunten toegekend. Ik heb daar met die commissie contact over gehad en zij stelt dat er toch ‘iets’ gebeurd is. Die commissie opereert onafhankelijk en kan ondanks vrijspraak dus toch maluspunten opleggen.”
Dat laatste is opmerkelijk, omdat in het reglement staat dat aan het toekennen van maluspunten altijd een definitieve uitspraak van tuchtcommissie of commissie van beroep vooraf gaat. Aan de hand van die uitspraak worden maluspunten toegekend.
Moerlie zocht daarom ook contact met Jack Mulstege, hoofd tuchtzaken van de KNVB. “Hij toonde begrip, maar kon er niets mee. Hij vertelde wel dat de huidige regeling binnen enige tijd wordt vervangen door een andere. Maar voor mij blijft het krom.”
Moerlie noemt het ook vervelend voor alle tegenstanders. “Want die horen nu anderhalve week voor de vastgestelde wedstrijden dat het programma is geschrapt. Die wedstrijden moeten toch allemaal weer worden ingehaald.”
De KNVB legde niet alleen aan De Paasberg een straf op. Ook alle teams van SCH en Krayenhoff komen in het weekeinde van 10 en 11 september niet in actie. Overigens treft de straf niet het eerste elftal van De Paasberg. In de vijfde klasse F is de Arnhemse ploeg op 11 september vrij.