DE PAASBERG UIT COMPETITIE

9 december 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft het eerste elftal van De Paasberg definitief uit de competitie van de vierde klasse F gehaald. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen HAVO op zondag 23 november.
 

Tijdens het duel met HAVO ontvingen vijf spelers en twee begeleiders van De Paasberg de rode kaart van arbiter Veltmaat uit Apeldoorn. Door de straf degradeert De Paasberg automatisch naar de vijfde klasse van het zondagvoetbal. De Arnhemse club was na een eerder incident op 4 november 2012 in de uitwedstrijd tegen BVC ’12 in Beek voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd van twee jaar. Die straf is nu dus omgezet in een onvoorwaardelijke straf.
Dat betekent dat De Paasberg ook geen beroep kan aantekenen. Bij een omzetting van een voorwaardelijke straf in een onvoorwaardelijke is beroep niet mogelijk.
De Arnhemse vereniging kan wel in beroep tegen de overige uitgesproken straffen door de tuchtcommissie. Zo werd trainer Badr Azoum voor twee duels geschorst wegens het betreden van het veld zonder toestemming van de scheidsrechter. Zijn assistent Michel van der Steen kreeg een schorsing van acht duels wegens het beledigen en bedreigen van de scheidsrechter.

Voorts kreeg De Paasberg een geldboete van 300 euro opgelegd. “Dat is gebeurd op basis van alcoholgebruik langs het speelveld, collectief wangedrag door spelers en toeschouwers tijdens de wedstrijd en het schuldig zijn aan het niet uitspelen van de wedstrijd, omdat er nog maar zes spelers op het veld stonden”, legde een persvoorlichtster van de KNVB in Zeist uit.
Dat laatste is interessant, omdat arbiter Veltmaat direct na afloop van het duel De Paasberg – HAVO nog verklaarde dat hij zijn laatste rode kaart pas had gegeven na het laatste fluitsignaal. Tijdens de zitting van afgelopen maandag is de arbiter daar echter op teruggekomen. Nogmaals de persvoorlichtster: “Tijdens de zitting is onomstotelijk vast komen te staan, dat bij het geven van die rode kaart nog niet reglementair was afgefloten. De wedstrjd is dus gestaakt.”
Vrijdag krijgt het bestuur van De Paasberg een brief met daarin de argumentatie voor de uitgesproken straffen. “Ik ben dinsdagochtend gebeld door de KNVB en mij is gezegd dat het een optelsom is en dat het niet alleen te maken heeft met wat er is gebeurd in de wedstrijd tegen HAVO”, vertelde de Paasberg-voorzitter Narin Moerlie dinsdagmiddag.
Moerlie ging er op dat moment ten onrechte vanuit dat hij tegen het uit de competitie halen van het eerste elftal van De Paasberg in beroep kon gaan. “We wachten de argumentatie af, maar tekenen in principe beroep aan.”