De Paasberg uit Arnhem Cup

30 april 2011 | Van onze AS-redactie

De Paasberg heeft zich teruggetrokken uit het toernooi om de Arnhem Cup. Arnhemia, dat dinsdag in de tweede ronde de tegenstander zou zijn, is nu automatisch geplaatst voor de kwartfinale.

Naar aanleiding van de ernstige ongeregeldheden tijdens het duel Dierense Boys – De Paasberg, op zaterdag 23 april, heeft het bestuur van De Paasberg alle basisspelers van dat duel tot 1 augustus geschorst. “We kunnen daarom geen representatief elftal op de been brengen en daarom heeft het bestuur het elftal terug getrokken uit het toernooi”, zei voorzitter Narin Moerlie van De Paasberg.
Tijdens de algemene ledenvergadering van vrijdag 29 april kwamen de gebeurtenissen in Dieren nog aan de orde. Moerlie: “De leden begrijpen de maatregel die wij hebben genomen. Ik heb wel een paar telefoontjes gehad van spelers, die vertelden dat ze niets hadden gedaan. Maar het probleem is dat wij geen filmpje terug kunnen kijken. Daarom hebben we nu een collectieve straf uitgesproken.”
Moerlie is niet bang dat spelers De Paasberg nu massaal zullen verlaten. “Er is nog geen speler geweest die dat gezegd heeft. Maar ik sluit niet uit dat het in een enkel geval gebeurt. Ik snap best, dat spelers die niets gedaan hebben en toch gestraft zijn, dat niet leuk vinden. Maar we hebben nu met zijn allen de tijd om na te denken.”
Het bestuur van De Paasberg presenteerde tijdens de algemene ledenvergadering ook het beleidsplan 2011-2015 van De Paasberg. “Daarin zit een notitie normen en waarden”, vertelde Moerlie. “In dat plan staat ook dat wij sportief een stap vooruit willen zetten, maar respect voor scheidsrechter, tegenstander en voor elkaar. Dat staat voorop.”