De Paasberg op schot bij CHRC

10 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De Paasberg was in de vijfde klasse D flink op schot bij CHRC. de ploeg van trainer Ton Kjijhout won met 7-4. ESCA verprutste thuis heel veel kansen tegen Edesche Boys: 1-1.

Winnen met 7-4. Die uitslag doet vermoeden dat De Paasberg op het Wilhelmina sportpark in Heelsum een gemakkelijk middagje had. Maar volgens trainer Ton Klijnhout was dat niet het geval. “Wij hebben een jonge ploeg en dan rennen de jongens nog wel eens door elkaar heen. Dan ben ik er niet altijd gerust op.”
Klijnhout doelde op enkele momenten na de pauze toen CHRC bij 2-5 en bij 3-6 tegenscoorde. “Iedereen wil naar voren. Gelukkig dat de jongens dan in het veld luisteren naar Michel van de Steen. Hij zorgt met zijn routine voor balans.”
Marvin de Geest opende uit een vrije trap het doelpuntenfestijn. Na de gelijkmaker tilden Maikel Weggemans en Romario Beek de stand naar 1-3. CHRC scoorde opnieuw tegen, waarna Maikel Weggemans met zijn tweede treffer de ruststand op 2-4 bepaalde.
Weggemans (2-5), Nicky onstein (3-6) en Romario Beek (4-7) scoorden ook na de hervatting voor De Paasberg, dat nu met 9 punten uit 6 duels een plek in de middenmoot inneemt. “Deze ploeg kan alleen nog maar beter worden”, zei Klijnhout.

ESCA – Edesche Boys 1-1 (0-1).
Trainer Chris Lankwarden van ESCA staat vanaf dinsdag weer op het trainingsveld, maar tegen Edesche Boys had de Arnhemmer de coaching nog aan zijn assistent Mustafa Gügormus overgelaten. “Mustafa heeft de hele week met de jongens gewerkt en dan is het wel zo netjes hem ook de wedstrijd te laten doen”, zei Lankwarden na afloop van het duel. Lankwarden zag zijn ploeg vele kansen missen, maar de afronding liet, zoals wel vaker bij ESCA, te wensen over. Met name Levent Yazilitas en Murat Senyer hadden weinig geluk bioj de afwerking.
Edesche Boys nam na 20 minuten de leiding. Het was één van de weinige uitvallen van de gasten. Pas na rust kwam de thuisclub tot scoren. Houtou Kane was de maker van het doelpunt. Kansen waren er ook daarna nog voor ESCA, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan. Met dank ook aan de doelman van Edesche Boys. Lankwarden: “Die keeper haalde de raarste fratsen uit, maar pakte alles. Het leek wel of hij zeven armen had.”
Vlak voor tijd deed zich nog een opmerkelijk incident voor. Twee spelers van Edesche Boys gingen in het veld met elkaar op de vuist. Spelers van ESCA hielpen mee de Edenaren weer tot bedaren te brengen.

Uitslagen vijfde klasse F:
ESCA – Edesche Boys                    1-1
Uchta – RVW                                   3-2
OVC’85 – SVHA                              6-1
CHRC – De Paasberg                     4-7
Barneveld – Elsweide                     8-2
FC Jeugd – Dierense Boys             3-1