De Paasberg in slotfase langs VDZ

1 april 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Paasberg heeft zich dinsdag ten koste van VDZ geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de Arnhem Cup. De zondagse vijfdeklasser won met 3-2. Nick Onstein zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer.

De Paasberg nam in de eerste helft door Romario van Beek de leiding. De aanvaller mocht volledig vrijstaand raak koppen uit een vrije trap: 1-0. Sjors Dreuning kreeg een enorme kans op de gelijkmaker, maar schoot vrij voor doelman Gino van Santen over. Even later werd dezelfde speler onderuit getrokken in het strafschopgebied, waarna arbiter Huisman de bal terecht op de stip legde. Doelman Van Santen stopte de strafschop van Najib Muslem.
Kort na rust leek het duel beslist toen Wensley Dalgliesh na geklungel in de defensie van VDZ de stand op 2-0 bracht. VDZ, dat vrijwel met een compleet tweede elftal aantrad, toonde echter karakter. Invaller Flip de Jong sccoorde fraai 2-1, waarna Najib Muslem voor de gelijkmaker tekende: 2-2.
In de slotfase gooide De Paasberg er een schepje bovenop. Vlak voor tijd, toen de duisternis al was ingevallen, werd Nick Onstein geen strobreed in de weg gelegd, toen hij vrij voor doelman Auke Seinen, nog een A-junior, opdook. Zijn kopbal betekende de winnende treffer.
In de tweede ronde speelt De Paasberg uit tegen het eerste zondagelftal van Eendracht. De tweede ronde wordt gespeeld op dinsdag 15 april.

PROGRAMMA TWEEDE RONDE (DINSDAG 15 APRIL)
Eendracht – De Paasberg
Spero – ESCA
Bemmel – MASV
AVW’66 – Angeren
Eldenia – Angerlo Vooruit
De Bataven – Arnhemia
DUNO – Babberich
RKHVV – OVC ’85