De Paasberg houdt zicht op titel in 5F

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De Paasberg heeft in Ede aan de topper in de vijfde klasse F tegen FC Jeugd 1 punt overgehouden. De Arnhemse ploeg speelde het grootste deel van het duel tegen 10 man, maar bleef op 1-1 steken.

De Paasberg houdt ondanks het gelijkspel nog uitzicht op de titel, al heeft de ploeg van trainer Ton Klijnhout (foto) de kansen niet in eigen hand. De achterstand van De Paasberg op koploper OVC’85 bedraagt 7 punten, maar de Arnhemse ploeg speelde een wedstrijd minder.
“We hangen nog aan het touwtje”, sprak Klijnhout. “Als we zelf alles winnen, hebben we nog een kans. OVC’85 moet nog naar RVW en naar FC Jeugd.”
Klijnhout was over het spel van De Paasberg tegen FC jeugd niet enthousiast. “Maar het veld was dramatisch. Combinatievoetbal was onmogelijk.”
Mauritsio Hol had de bezoekers al na 2 minuten op voorsprong kunnen zetten, maar op de ‘knollentuin’ in Ede ging de kans verloren. Na 12 minuten kwam FC Jeugd al met 10 man te staan. Na een terugspeelbal schoot de doelman van FC Jeugd de bal tegen Hol op. De aanvaller had vrije doortocht, maar werd door de Edese keeper buiten het strafschopgebied vastgehouden.
“FC Jeugd trok zich daarna terug en die ploeg had nog geen kans gehad, toen de bal uit een vrije trap van 30 meter bij ons het doel in vloog”, sprak Klijnhout.
Na rust schoof laatste man Bjorn van Koppenhagen door naar het middenveld. De Paasberg voerde de druk verder op en kwam 20 minuten voor tijd door Danny van Hulst op 1-1.
De Paasberg kreeg nog enkele kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Uitslagen vijfde klasse F
SVHA – RVW                            1-2
OVC ’85 – ESCA                     7-1
Barneveld – Dierense Boys   3-1
FC Jeugd – De Paasberg       1-1
Uchta – Elsweide                  11-0
CHRC – Edesche Boys           4-2