De Paasberg grijpt naast promotie

3 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voor het derde jaar op rij heeft De Paasberg promotie naar de vierde klasse gemist. Na de 3-2 zege in de thuiswedstrijd op FC Jeugd verloor de Arnhemse ploeg zondag in Ede met 3-1. De Paasberg speelt ook komend seizoen in de vijfde klasse.

De Paasberg kwam in Ede al vroeg op achterstand door een eigen doelpunt van Melvin Versteegen. het werd voor de bezoekers nog erger, toen doelman Gino van Zanten geen oog had op een vrije trap van 35 meter. De keepr verwachtte een voorzet, maar de bal ging ‘als een streep’ rechtsreeks in het doel: 2-0. Nog voor de pauze bood een eigen treffer van de thuisclub weer volop perspectief voor De Paasberg: 2-1.
Na de hervatting kreeg De Paasberg, spelend zonder de 3 naar FC Jeugd vertrekkende neven Senyer, het steeds lastiger. Toch kregen de bezoekers door Maikel Weggemans nog een hele grote kans op 2-2, maar de aanvaller raakte de bal verkeerd.
In de 83e minuut kwam FC Jeugd op 3-1. Doelman Gino van Zanten stompte de bal na een schot weg, maar hij was in de rebound kansloos: 3-1. Het wanhoopsoffensief van De Paasberg leverde niets meer op.
Bij De Paasberg deed Jan Neervoort de coaching. Trainer Ton Klijnhout was deze week opgestapt, omdat hij weigerde Maikel Weggemans op te stellen. De aanvaller was door Klijnhout na een conflict uit de selectie gezet.
“Je kon aan de jongens merken dat er veel spanning op de wedstrijd zat”, vertelde Paul van Koppenhagen, technisch coördinator van De Paasberg. “Het is een grote deceptie dat we met dit elftal niet zijn gepromoveerd.”