De Paasberg gaat nu voor de titel

27 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Paasberg heeft zondag de eerste periodetitel in de vijfdeklasse F op zijn naam geschreven. De ploeg van trainer Ton Klijnhout kwam in het restant van 53 minuten bij Barneveld niet meer in problemen en won met 7-3.

Het duel Barneveld – De Paasberg werd op 19 oktober gestaakt na een beenbreuk van een speler van Barneveld. Zondag werd het duel hervat met een strafschop voor Barneveld. Die werd benut (1-4), maar spannend werd de wedstrijd niet meer. Na de pauze scoorde Romario van Beek 1-5 en even later was het Erdal Senyer die de stand naar 1-6 tilde. Na een tegentreffer herstelde Nick Onstein de marge (2-7), waarna Barneveld als laatste het net vond: 3-7.
Het restant van het duel verliep volgens Ton Klijnhout allerminst vriendelijk. “Er waren heel wat aanslagen op onze spelers en ik ben trots op ze, dat ze daar niet op hebben gereageerd. iedereen heeft zich voorbeeldig gedragen.”
Umit Senyer werd volgens klijnhout letterlijk de wedstrijd uitgeschopt. “Hij heeft een dikke knie en het is afwachten hoe lang hij niet kan spelen.”
Door de zege is De Paasberg kampioen van de eerste periode. “Maar het algehele kampioenschap is het doel”, zei Klijnhout. “Dat betekent niet dat ik hier niet blij mee ben, want het is een prijs. Je moet altijd afwachten wat er de rest van het seizoen gebeurt. Je kunt wel te maken krijgen met blessures. Daar komt bij dat ik ploegen als Ewijk, FC Jeugd en ook ESCA nog lang niet afschrijf.”

Uitslagen Vijfde klasse F
Barneveld – De Paasberg        3-7
SC Oranje – Roda’28               5-3


De Paasberg viert weer een treffer. Supporter Tonnie Beek maakt het feestje van dichtbij mee. (Foto: Nico Kooij)