De Paasberg, DVOV en AZ 2000 delen koppositie in de vierde klasse A

17 september 2016 | Van onze AS-redactie

Na drie wedstrijden delen De Paasberg, DVOV en AZ 2000 met 7 punten de koppositie in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal. De Paasberg heeft het beste doelsaldo (plus 8), AZ 2000 scoorde in deze klasse de meeste treffers (13), maar kreeg er ook al tien tegen.. Komende zaterdag (24 september) staat het duel AZ 2000 – De Paasberg op het programma.

AZ 2000 won de uitwedstrijd bij Wodanseck met 4-2. Bij rust leidde de ploeg van trainer Patrick Baltus al met 2-1. Beide treffers kwamen op naam van Yancey Baars. Tussendoor maakte Wodanseck nog gelijk door Thom van Dijk. . “In vergelijk met afgelopen week was de eerste helft mat en zag het er niet fris en aanvallend uit”, vertelde AZ-trainer Patrick Baltus na afloop.
Na de pauze profiteerde Van Dijk opnieuw van een foutje in de Arnhemse defensie en dat betekende 2-2. Nadat Ivory Willemsem de doelman van Wodanseck al had getest bij een vrije trap, sloeg AZ 2000 alsnog toe. Lorenzo Arends schoot raak uit een vrije trap van de rand van het strafschopgebied: 2-3. Yancey Baars bepaalde de eindstand op 2-4. Hij pikte de bal na een slechte uittrap van de keeper op, snelde langs een verdediger en rondde koelbloedig af. “Over de uitslag ben ik tevreden, maar wij kunnen en willen beter voetbal spelen dan we vandaag hebben laten zien”, zei Baltus. “Positief is dat we weer vier goals hebben gemaakt, terwijl we matig speelden. Komende week hard werken op de training en dan thuis tegen de Paasberg.”

Stadgenoot De Paasberg was thuis veel te sterk voor Alverna: 4-1. DVOVĀ  keek na een matige eerste helft nog tegen een achterstand op in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Zetten (0-1), maar herstelde zich na rust. De ploeg van trainer Patrick de Nooijer scoorde na de pauze drie keer. Een tweede Zettense treffer kon het Velpse feestje niet meer bederven: 3-2.

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal.