De Paasberg diep geschokt na overlijden van clubicoon en erelid Rein Everts

24 augustus 2016 | Van onze AS-redactie

Verslagenheid, verdriet, ongeloof. Het plotselinge overlijden van erelid Rein Everts (69), tijdens zijn vakantie op Curaçao, heeft de Arnhemse voetbalvereniging De Paasberg in diepe rouw gedompeld.

“Ik zat op mijn werk en werd gebeld door Adrie van der Beek, onze secretaris”, vertelt voorzitter Richard Baltus van De Paasberg. “Dat bericht kwam aan. Dan word je even heel stil en kun je niet verder met je werk.”
Met het overlijden van Everts verliest De Paasberg een clubicoon. Wie sprak over De Paasberg, noemde in één adem Rein Everts. Baltus: “Rein was de encyclopedie van De Paasberg. Met alle vragen kon je bij hem terecht. Hij was ook een man van waarden en normen. ‘En als je iets doet, moet je het goed doen’, zei hij altijd.”
Paasberg-L
Everts heeft heel veel voor De Paasberg betekend. “Wat heeft hij eigenlijk niet gedaan”, stelt Baltus een retorische vraag. Everts was tientallen jaren actief. Eerst voor Hertog Hendrik en na de fusie met  GOVA, in 1994, voor De Paasberg. Zo vervulde Everts functies als bestuurslid, secretaris, wedstrijd–secretaris, interim-voorzitter en voorzitter. Ook was Everts nog Prins Carnaval van de Braeve Hendrikken, de carnavalsvereniging van Hertog Hendrik en later De Paasberg. Voor zijn enorme verdiensten voor De Paasberg werd Everts aan het begin van dit jaar benoemd tot erelid.

Rein was een enorme fan van De Paasberg én van Feyenoord”, vertelt Baltus. “Met de Ajacieden bij De Paasberg was dat onder elkaar altijd een hele strijd, maar op een leuke manier. We zullen Rein verschrikkelijk missen.”
In het clubhuis van De Paasberg is een condoleanceregister geopend. Het clubhuis aan de Vondellaan in Arnhem is daarvoor elke ochtend open en ook op de gebruikelijke trainingsavonden kan het condoleanceregister worden getekend.