De lach is terug bij RKHVV

5 september 2016 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft zich zondag in de hoofdklasse A hersteld van de zware 8-1 nederlaag bij Hollandia, een week geleden. De Huissenaren waren op sportpark De Blauwenburcht veel te sterk voor Silvolde.  Na een 3-0 ruststand won de formatie van trainer Frans Koenen met 4-1.

Het was de grote vraag hoe RKHVV het forse verlies in Hoorn had verwerkt.  De spelers gaven coach Frans Koenen het juiste antwoord. De Huissense ploeg trok tegen Silvolde meteen fel van leer en kwam binnen tien minuten op voorsprong. Na een pass van Jelmer Goedhart scoorde Danny Bosch: 1-0. Ruim een kwartier later zat de ploeg van trainer Frans Koenen al op rozen. Goedhart mocht vanaf de strafschopstip aanleggen na een overtreding op Wessel van der Horst. Hij faalde niet: 2-0. Nadat doelman Job Hemink met een uitstekende redding een tegentreffer van Silvolde had voorkomen en Goedhart uit een vrije trap ook nog de 3-0 op het bord had laten zetten, was allee ellende van de eerste twee wedstrijden vergeten.

RKHVVNa de pauze hoefde RKHVV niet meer zo nodig. Alleen Wessel van der Horst liet de Huissense fans nog een keer juichen: 4-0. De spits kon een persoonlijk succesje wel gebruiken, want Van der Horst stond na veel blessureleed (hamstring) weer voor het eerst in de basis. Zijn aanwezigheid deed RKHVV zichtbaar goed. Twintig minuten voor tijd deed Silvolde nog wat terug. Roy Bouwman (ex-AVW ’66) scoorde de eretreffer voor de ploeg van trainer Dennis van Beukering.
Met 4 punten uit 3 duels deelt RKHVV met nog zes ploegen nu de vijfde plaats in de hoofdklasse A, waarin geen enkel team meer zonder verliespunten is. ADO ’20 en JOS zijn met 7 uit 3 de koplopers. Het Gendste De Bataven is als enige nog puntloos.

* Foto boven: RKHVV sticht gevaar voor het doel van Silvolde, maar een Achterhoekse verdediger kopt de bal weg voor de aanstormende Tony Soli. (Foto: Nico Kooij)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Tony Soli springt een halve meter hoger dan zijn tegenstander. (Foto: Nico Kooij)