De Jong ziet perspectief bij VVO

9 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Dave de Jong is ook volgend seizoen trainer van VVO. De 36-jarige Doetinchemmer, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Velpse vierdeklasser, verlengde zijn contract met een jaar.

De Jong sprak ook met andere verenigingen, maar besloot VVO trouw te blijven. “Ik zie binnen de club positieve ontwikkelingen en in de selectie zit volop perspectief”, zegt De Jong. “Er stromen weer wat jeugdspelers door en ik hoop aan de ontwikkeling van VVO mijn steentje bij te dragen. Daarnaast is het ook voor jezelf niet goed om steeds te verkassen. Dan word je snel afgeschilderd als een trainer die elk jaar voor een paar euro’s meer weer vertrekt.”
Dat betekent echter niet dat De Jong geen ambities heeft. “Die heb ik nu met VVO. Ik wil iets neerzetten en opbouwen en daarvoor is dit een mooie club. Vooral in de beleving en de concentratie valt voor de huidige selectie de grootste winst te halen.”
Voor De Jong is VVO de eerste club waar hij als hoofdtrainer werkzaam is. De Doetinchemmer speelde betaald voetbal bij onder meer De Graafschap, Willem II, VfL Osnabrück en KV Mechelen. in China kwam hij één seizoen uit voor Dalian Shide.
Onder leiding van De Jong staat VVO in de vierde klasse D van het zondagvoetbal op een gedeelde vierde plaats met 21 punten uit 13 duels. De achterstand op de 2 koplopers, HC’03 en Brummen, lijkt echter niet meer te overbruggen. Die bedraagt al 10 punten. Nummer 3, GSV’38, is met 22 punten nog wel te achterhalen. Via een hoge eindklassering of door het behalen van de derde periodetitel kan VVO zich nog een plaats in de nacompetitie verschaffen.