‘De grootste SML-reünie ooit’

20 juni 2014 | Van onze AS-redactie

Gezelligheid en clubbinding. Jeroen Neuhaus (42, foto) miste het, na zijn terugkeer uit Drenthe, allemaal bij SML. Een grootse reünie, komende zaterdag (21 juni), moet de aanzet worden om oude tijden weer te laten herleven. Met Neuhaus als initiator.

Zestien jaar, van 1990 tot 2006, speelde Jeroen Neuhaus in het eerste elftal van SML. De robuuste verdediger verhuisde daarna naar Drenthe, maar pakte bij zijn terugkeer naar Arnhem in 2012 de draad bij SML weer op. “In Drenthe had ik al die mensen bij SML wel gemist. Maar toen ik terugkeerde waren er ook veel van de oude garde vertrokken”, vertelt Neuhaus.
Voor Neuhaus was dat een belangrijke reden voor een reünie, ‘de grootste ooit bij SML’. “Ik wilde iedereen benaderen met wie ik in die zestien jaar in het eerste elftal mee heb gespeeld”, legt Neuhaus uit. “Onder meer via elftalfoto’s en krantenknipsels heb ik van elk jaar tussen 1990 en 2006 een lijst met spelers samen kunnen stellen. Ook met hulp van Facebook heb ik 130 mensen aangeschreven en daarvan hebben er al ruim negentig toegezegd. Alleen Guus Dijkhuis, een oud-keeper, heb ik niet te pakken kunnen krijgen. Maar misschien leest hij dit wel.”
Hulp heef Neuhaus niet gehad. “Ik heb alles alleen gedaan. Ik vind het ook leuk om zoiets te organiseren. Ik hoefde zo ook met niemand rekening te houden. Ik heb het op mijn manier gedaan.”
Zaterdag 21 juni worden de reünisten vanaf 12.00 uur verwacht in het clubhuis van SML op sportpark De Bakenberg in Arnhem. “De oud-spelers met vrouwen en kinderen, maar ook mensen die ook maar iets met SML te maken hebben of hebben gehad zijn welkom”, zegt Neuhaus, die een dagvullend programma in elkaar heeft gedraaid. “Vanaf ’s middags één uur houden we met acht teams een ‘7 tegen 7′ toernooi en vanaf half zes is er een barbecue met aansluitend een feestavond met livemuziek. Voor de kinderen is er een springkussen.”

Achter de reünie zit ook nog een idee. Neuhaus: “Ik wil een bijdrage leveren om de gezelligheid bij SML weer terug te krijgen. De laatste jaren komen er steeds minder mensen kijken bij wedstrijden van het eerste elftal. Bij uitwedstrijden gaan er vier man mee, thuis staan er vijftien mensen langs de kant. Deze reünie zorgt er misschien voor dat oudgedienden weer vaker komen en misschien wel weer iets voor de club willen doen.”
Neuhaus heeft zelf al het goede voorbeeld gegeven. “Ik train de D1-pupillen en sta dus met die gastjes op maandag, woensdag en vrijdag op het trainingsveld en op zaterdag hebben we de wedstrijd. Op dinsdag en donderdag heb ik zelf getraind en op zondag gevoetbald. Ik was dus zeven dagen per week bij SML.”

Neuhaus hoopt dat oude tijden weer gaan herleven. Met de hoofdmacht van SML voetbalde de verdediger in de tweede klasse. Inmiddels is de ploeg door de degradatie van afgelopen seizoen afgedaald naar de vierde klasse. Daar hoort een club als SML, met een rijke historie, niet te spelen, vindt ook Neuhaus.
“We hebben een eerste en een tweede elftal als selectie en in het derde speelt de oude hap. Dat is het bij de senioren. Maar we hebben een hele goede jeugd en ik hoop er mede door die reünie weer leven in te krijgen. Die goede jeugd en de senioren moeten dichter bij elkaar komen.”
Neuhaus rekent zaterdag op minimaal 200 man tijdens de reünie. “Ik hoop op een onvergetelijke dag. Ik reken er een beetje op dat het een vervolg krijgt. Dat mensen weer wat gaan doen bij de club. Want dat is ook een doel van deze reünie.”

Klik hier voor de facebookpagina van de reünie van SML