De champagne staat koud bij Sportclub Veluwezoom

8 april 2017 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde in de eerste klassen en lager de 22e speeldag op het programma. In de vijfde klasse F van het zondagvoetbal is SC Veluwezoom bij een uitzege op concurrent CHRC kampioen. Kunnen trainer Yoes Aaroub en zijn mannen zondag de champagneflessen al ontkurken of moeten ze nog even wachten? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
SKV – AVW ’66 (15.00 uur)
AVW ’66 (45 punten uit 17 duels) kan bij een overwinning de koppositie van ESA (46 uit 18) weer overnemen. De wedstrijd in Wageningen lijkt voor de ploeg van trainer Wouter van der Ent op papier de moeilijkste. Daarna krijgt AVW ’66 thuis nog te maken met SDS ’55 (15 april) en Uni VV (14 mei) en speelt de ploeg uit tegen SC Oranje (22 april) en Advendo ’57 (6 mei). ESA, dat een vrij weekeinde heeft, speelt nog drie keer uit, tegen Advendo ’57 (15 april), SVP (29 april) en Redichem (14 mei) en gaat ontvangt nog Zelos (6 mei).
Bij een zege op nummer vier SKV (28 uit 16) neemt AVW ’66 dus een voorschot op de titel. De Westervoorters wonnen dit seizoen 15 van de 17 wedstrijden en verloren alleen twee keer van het nog steeds ongeslagen ESA. In Wageningen wacht AVW ’66 een zwaar duel, maar de ploeg zal zich niet laten verrassen door SKV, dat in de tweede en laatste periode hard wel op weg is een plek in de nacompetitie veilig te stellen.
Prognose: 1-2.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
VVO – GSV ’38 (14.00 uur)
VVO is na een uitstekende start van de competitie toch nog wat in de problemen gekomen. Om niet in de nacompetitie tegen degradatie terecht te komen, is daarom een zege op GSV ’38 zeer gewenst.
De ploeg van trainer Maik Angenent (foto) staat op een negende plaats met 24 punten uit 19 duels en moet het gestaakte duel bij Gendringen (1-0 achterstand) op donderdag 15 april nog uitspelen. De voorsprong op Pax (21 uit 20), dat als nummer elf op een nacompetitieplek staat, is gering. Dinxperlo (20 uit 20), GSV 38 (16 uit 19) en MvR (15 uit 20) bezetten de laatste drie plaatsen.
GSV ’38 is al drie wedstrijden ongeslagen en verliest ook zelden met grote cijfers. VVO heeft meer kwaliteit, maar van opgeven hebben ze in Giesbeek nooit gehoord. Niettemin is VVO favoriet.
Prognose: 2-1.

Vierde klasse F
SDOO – Eendracht (14.00 uur)
De Paasberg is in 4F met 3 punten uit 19 duels een zekere degradant, maar de strijd om de tweede degradatieplaats is nog lang niet beslist. OSC, dat nu met 19 uit 20 op een veilige tiende plaats staat, en Elistha (18 uit 20), Eendracht (16 uit 20) en SDOO ( 15 uit 20) komen daarvoor in aanmerking. In de resterende zes speelrondes staan ook nog zes onderlinge duels tussen deze vier ploegen op het programma.
Eendracht deed afgelopen zondag goede zaken door een 1-0 zege op titelkandidaat Driel en de ploeg van trainer marlon Keizer (foto) reist dus met vertrouwen af naar Heteren. Tegen SDOO is ook Sander Kok van de partij. De aanvaller kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen HAVO een schorsing van vier duels opgelegd, maar ging daartegen in beroep. Het meespelen van Kok kan wel eens belangrijk zijn.
Prognose: 1-2.

Vijfde klasse F
CHRC – SC Veluwezoom (14.00 uur)
Na de 4-1 zege op SDZZ is het niet meer de vraag of Veluwezoom kampioen wordt, maar wanneer. Zondag kan het al gebeuren, maar dan moet de Velpse ploeg winnen bij directe concurrent CHRC. Met nog drie speelrondes voor de boeg gaat Veluwezoom met 52 uit 19 aan kop, CHRC heeft 47 uit 19.
CHRC bracht Veluwezoom dit seizoen de enige nederlaag toe. Op sportpark de Pinkenberg in Rozendaal werd het 0-2. Veluwezoom is dus ook belust op revanche. De ploeg van trainer Yoes Aaroub won deze competitie alle negen gespeelde uitwedstrijden en de tiende op rij zal dus de titel opleveren. Daar twijfelt bijna niemand aan.
Prognose: 1-3.

Arnhemia – RVW (14.00 uur)
De wedstrijd van het seizoen. Zo kan voor Arnhemia de confrontatie met RVW worden omschreven. Voor de ploeg van trainer Marco Bosch (foto) staat er namelijk veel op het spel. Een zege op RVW zet de deur op weg naar een plek in de nacompetitie wagenwijd open. In de derde en laatste periode gaat RVW met 12 uit 4 (doelsaldo plus 19) aan kop, gevolgd door CHRC en Veluwezoom, die beide ook 12 uit 4 hebben, maar een minder doelsaldo. Arnhemia heeft 9 uit 3 (doelsaldo plus 8) en heeft de inhaalwedstrijd bij Loo (17 april) nog voor de boeg.
Omdat CHRC en Veluwezoom al een periodetitel op zak hebben, gaat de strijd dus tussen Arnhemia en RVW. De winnaar is zondag spekkoper. Arnhemia, dat de eerste vijf duels verloor, maar in de daaropvolgende 13 duels alleen ongelukkig verloor van Veluwezoom, is licht favoriet. Zeker als de Arnhemse defensie de aanval van RVW in toom kan houden. RVW scoorde in de laatste vier wedstrijden namelijk 23 keer.
Prognose: 2-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma.