De Bataven wint Arnhem Cup

13 juni 2011 | Van onze AS-redactie

De Bataven heeft de Arnhem Cup gewonnen. De eersteklasser uit Gendt versloeg maandag in de finale FC Presikhaaf met 3-0. Na een 0-0 ruststand sloeg De Bataven in de tweede helft toe door doelpunten van Twan Derksen (2) en Bart Vermeulen.

 

ArnhemSports.nl volgde de finale op sportpark Elsweide live. Hierbij gebeurtenissen in chronologische volgorde.

De eerste verrassing dient zich vóór de wedstrijd  aan: hoofdtrainer Dennis van Beukering en zijn assistent en broer Jhon zijn er tóch bij. Ze hebben kans gezien om hun trip naar Indonesië met een dag uit te stellen en kunnen FC Presikhaaf dus gewoon coachen. Aanvankelijk was Youssef Aaroub daarvoor aangewezen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Adrie van der Beek. Het wordt zijn vijfde Arnhem Cup-finale.

De drukte is enorm. Vanwege de lange rijen toeschouwers voor de kassa’s van sportpark Elsweide begint het duel een kwartier later, om 19.15 uur.

De opstellingen zijn:
De Bataven
: Christian de Haan; Rik van Hardeveld, Rashwan Taher, Rob Delleman, Harald Berendsen; Renzo van Duren, Bart Vermeulen, Eef van Riel, Thomas Demont; Rob Aarntzen, Twan Derksen.
FC Presikhaaf: Wesley van Hijum; Dave van der Kolk, Arjan Wensink, Richard Valkenier, Pasquinel Minkman; Max van Meeteren, Emrah Ates, Jarai Veldt, Mounir Amezrine, Rifat Bugdayci, Michel de Kinkelder.

In het eerste kwartier wordt er goed gevoetbald. Beide ploegen spelen open en aanvallend en stralen dreiging uit. Voor FC Presikhaaf gaan inzetten van Jahrai Veldt en Rifat Bugdayci over. De ploegen houden elkaar vooralsnog in evenwicht. Het wachten is op het eerste doelpunt.

Ook na een half uur is er volstrekte evenwicht. Presikhaaf-verdediger Richard Valkenier mag twee keer aanleggen voor een vrije trap, zijn specialiteit. De eerste keer redt doelman Christian de Haan, de tweede keer gaat de bal over. Aan de andere kant krijgt Bataven-spits Twan Derksen de tot dusver beste kans: hij kapt een verdediger uit maar raakt dan de bal kwijt. Wanneer slaat de vlam in de pan?

Vlak voor rust komt de beste aanval van FC Presikhaaf, maar de inzet van Rifat Bugdayci wordt gekeerd door Christian de Haan, met hulp van de paal. Voor De Bataven weet Eef van Riel geen raad met een aardige mogelijkheid.
De wedstrijd komt nog niet echt los. Kenmerkend is dat beide ploegen moeite hebben om een goede eindpass te geven. De toeschouwers rekenen op vuurwerk in de tweede helft.

Scheidsrechter Van der Beek doet het prima: hij houdt de touwtjes strak en zit er ‘kort op’. Geen problemen.

Rust.

Presikhaaf-doelman Wesley van Hijum stopt een vrije trap van Eef van Riel. Aan de andere kant doet Christian de Haan hetzelfde met een schot van Max van Meeteren. De Bataven lijkt iets beter uit de kleedkamer te zijn gekomen.

55e minuut: 1-0 voor De Bataven. Rob Aarntzen breekt op links door met een goede actie en voorziet middenvelder Bart Vermeulen, die in het centrum opduikt, van een perfecte pass. Vermeulen maakt het bekwaam af.

De wedstrijd is opengebroken. Wat is het antwoord van FC Presikhaaf? Bijna is het gelijk: doelman De Haan weet een fraaie uithaal van Emrah Ates met moeite te stoppen.

65e minuut: 2-0 voor De Bataven. De ploeg uit Gendt produceert een dodelijke counter. Na een combinatie met Bart Vermeulen haalt Twan Derksen de trekker over. 

De grote vraag is nu: wat kan FC Presikhaaf nog? De ploeg is voorin gehandicapt door de afwezigheid  van spits Essen Gürbüz, die met vakantie is. De lange bal lijkt nu het wapen voor de Arnhemmers. De Bataven maakt een erg sterke indruk.

De Bataven krijgt een unieke kans de wedstrijd te beslissen: penalty nadat Rob Aarntzen binnen de 16 meter wordt neergehaald door Randy Loor. Harald Berendsen schiet vanaf 11 meter echter nonchalant over.

77e minuut: 3-0 door Twan Derksen. De Bataven-spits scoort met een machtige uithaal in de kruising, doelman Van Hijum hoort de bal alleen maar.

De beslissing is alsnog gevallen, FC Presikhaaf kan geen vuist meer maken. De Bataven speelt de wedstrijd geroutineerd  uit. Op grond van een betere tweede helft verdient de Gendtse ploeg de overwinning.

Einde wedstrijd.

DE BATAVEN WINNAAR ARNHEM CUP 2011.