De Bataven simpel naar halve finale

24 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Bataven heeft zich donderdag als vierde en laatste club geplaats voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Gendtse formatie had in de Betuwse derby geen moeite met Spero: 6-2. In de halve finale speelt De Bataven tegen RKHVV.

Spero opende sterk op sportpark Elsweide en nam na 5 minuten de leiding door een doelpunt van Maarten Nieuwestein: 0-1. Het antwoord van De Bataven liet niet lang op zich wachten. Thomas Demont kopte binnen het kwartier de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1.
De Bataven, na de titel in de eerste klasse E volgend seizoen weer hoofdklasser, drukte nog voor rust door. Rob Delleman (strafschop) en Eef van Riel (vrije trap) zetten de Gendtse ploeg op een 3-1 voorsprong. Op slag van rust ging de bal op advies van assistent-scheidsrechter Nico Kooij na een handsbal voor de tweede keer op de stip. Rob Delleman faalde ook dit keer niet: 4-1.
Daarmee was het verzet van de Elster ploeg gebroken. Renzo van Duuren (vrije trap) en Rob Arentsen maakten het halve dozijn treffers voor De Bataven vol: 6-1. Vlak voor tijd deed Maarten Nieuwesetin nog even wat terug voor Spero: 6-2.
Thijs Waterink, assistent van hoofdtrainer Arnold Brehler bij De Bataven, kraakte na afloop nog een paar kritische noten. “Als we zo spelen tegen RKHVV, wordt het nog een lastig verhaal. We zullen ons moeten verbeteren, zeker als we de bal niet hebben.”
Waterink, die als actief speler van De Bataven de Arnhem Cup in 2007 won met de Gendtse club, doelde daarmee op enkele situaties uit de eerste helft. “Spero werd toen een paar keer gevaarlijk na een corner van ons. We schakelden niet goed om. Dat was tegen Spero niet erg, maar tegen RKHVV kan dat wel gevolgen hebben.”

Programma Arnhem Cup
Halve finales

di. 29 mei:  Rheden – Presikhaaf (19.30 uur)
do. 31 mei: RKHVV – Spero/De Bataven (19.30 uur)
Finale
Zo. 10 juni (19.00 uur).